Rikishi in WWE Hall of Fame

Door

RAW_01062014dg_2156Rikishi wordt opgenomen in de WWE Hall of Fame, Class of 2015. Dat hebben zijn zoons, WWE Tag Team Champions Jimmy & Jey Uso, bekendgemaakt.

Rikishi (Solofa Fatu jr.) debuteerde in 1992 als lid van het tag team The Headshrinkers. In 1994 won hij samen met zijn tag team partner en neef Samu de WWE Tag Team Titles. Een jaar later maakte hij de switch naar solo Superstar en ging hij (weinig succesvol) door het leven als ‘Make a Difference’ Fatu, een character gebaseerd op zijn jeugd in de slechte buurten van San Francisco. In 1997 vertolkte Fatu het personage van The Sultan en nam hij het bij WrestleMania 13 in Chicago op tegen toenmalig Intercontinental Champion Rocky Maivia (The Rock).

De meest succesvolle periode uit zijn carrière vond plaats tijdens de Attitude Era. Als de dansende zwaargewicht Rikishi, hij was inmiddels flink aangekomen, groeide hij uit tot een grote publiekslieveling. Vooral zijn signature move The Stink Face, waar hij zijn gigantische derrière in het gezicht van zijn opponenten duwde, zorgde voor gigantische reacties van de WWE-fans. Op 22 juni 2000 won de Rikishi de Intercontinental Championship, hij zou de titel twee weken in zijn bezit hebben.

In de herfst van 2000 nam Rikishi de rol van bad guy aan en claimde hij achter het stuur te hebben gezeten van de auto die ‘Stone Cold’ Steve Austin aanreed tijdens Survivor Series 1999. In oktober 2000 nam Rikishi het tijdens No Mercy op tegen ‘Stone Cold’ in een high profile No Hold Barred Match.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen