Riggleman speelt poker – en verliest

Door

Zo raar kan het lopen. De Washington Nationals, lang een van de lachertjes van de MLB, zijn bezig aan een alleraardigst seizoen. Op donderdag werd de .500 grens overschreden, door een 1-0 zege bij de Seattle Mariners – de elfde overwinning voor de club in de laatste twaalf duels. Manager Jim Riggleman deed echter niet mee aan het vieren van de overwinning. Hij schudde een hand, en droop vervolgens af, in z’n eentje.

Gek verhaal wel: Riggleman had General Manager Mike Rizzo een dag eerder gezegd dat de Nationals de eenzijdige optie op contractverlenging dienden op te pikken. Gebeurde dat niet, zo dreigde Riggleman, dan zou hij niet met de ploeg op het vliegtuig naar Chicago stappen, waar het dit weekeinde tegen de White Sox speelt.

Een puik staaltje blufpoker van de manager, maar Rizzo vertrok geen spier. De Nationals weigerden hun manager die toezegging te doen, en dus restte Riggleman niets anders dan maar onmiddellijk ontslag te nemen.

,,Als je dit werkt doet, moet je dat met complete overgave doen”, zo liet Riggleman even later aan de pers weten. ,,Maar die complete overgave moet er ook aan de kant van de club naar jou toe zijn. En ik had niet het gevoel dat dat er was. Ik heb eerder met Mike gepraat over mijn situatie, en ik begrijp ook wel dat dit misschien niet het juiste moment was. Maar ik vond dat mijn situatie een gesprek waard was.”

Dat vond Rizzo dus niet. ,,Jim stelde het team niet voorop”, zo liet hij kort maar krachtig weten. ,,Voor hem waren zijn persoonlijke doelen en omstandigheden belangrijker.”

Riggleman liet daarop weten in ieder geval nooit meer met een eenjarig contract te willen werken. ,,Dat geeft je zo weinig bewegingsvrijheid. Elk heuveltje en elk dalletje wordt dan ineens een kwestie van leven of dood. Dat is geen plezierige manier van werken.”

Foto: centerfieldgate.com

Ook leuk om te lezen