Ricky Rubio: that kid can pass the rock!

Door

 

Na een lange Tweede Kerstdag, met een hoop vlees en bier, kon ik s’nachts maar geen slaap vatten. Ik zette mijn laptop aan om wat beelden te bekijken van de Minnesota Timberwolves en de Oklahoma City Thunder. Het debuut van Ricky Rubio. Ik was erg benieuwd naar het optreden van de Spaanse spelverdeler in de NBA. Een overzicht van zijn assists. That kid can pass the rock!

Assist nummer één: de stand is 26-26 in het tweede kwart als Derrick Williams de rebound pakt en de bal geeft aan Rubio op de break. De Spanjaard kijkt naar rechts en geeft vervolgens een no-look bounce pass naar links. J.J. Barea is de ontvanger en snelt langs de verdedigers voor de score.

Assist nummer twee: de aanval daarop. Stand 28-26 in het voordeel van de T-Wolves. Williams loopt richting Rubio om een pick and roll op te zetten, maar duikt halverwege het gat in. Rubio dribbelt naar de rechterkant van het veld en snijdt vervolgens naar binnen en geeft met zijn rechterhand een strakke pass op Williams. Een moeilijke pass, want verdediger Nick Collison staat er nog tussen, maar de bal gaat zo hard dat hij geen idee heeft wat er gebeurt. Uiteraard maakt Williams de pass af met een score.

Assist nummer drie: de aanval daarop. De stand is 30-26, want Oklahoma komt weer niet tot scoren. Rubio opnieuw op de break en geeft een strakke bounce pass op Wes Johnson voor de layup. Drie aanvallen, drie assists en een 32-26 voorsprong. Ricky Rubio ladies and gentlemen. 

Assist nummer vier: de stand is 37-32 in het voordeel van de thuisploeg. Rubio pakt de rebound en dribbelt richting de rechterkant van het veld. Hij krijgt een double team op zich, waardoor teamgenoot Anthony Randolph de vrije man is op het veld. Rubio stuurt de twee verdedigers het bos in door de bal om hun heen te passen richting Randolph voor de eenvoudige score. Het publiek staat op de banken. Wat een pass!

Assist nummer vijf: We zijn inmiddels in het derde kwart. De Thunder staan met 73-66 voor. Rubio passt de bal aan Michael Beasley op de rand van de vrije worp lijn. Beasley draait zich om en schiet raak met een fade away jumper. Minnesota zit nog in de wedstrijd.

Assist nummer zes: Love pakt de rebound en geeft de bal aan Rubio op de break. Hij ziet Williams vrij lopen en passt de bal met een stuit tussen twee verdedigers door richting Williams voor de dunk. Wat een pass! Uiteindelijk is het niet genoeg voor de overwinning (104-100). Rubio eindigt de wedstrijd met 6 punten, 5 rebounds, 6 assists en geen enkele turnover. Lebron James, die een avond vrijaf had, was ook onder de indruk en reageerde via twitter: ‘Rubio can pass that rock’.

Foto: wikimedia commons.

Ook leuk om te lezen