Richards lang aan de kant met scheur in knieschijfpees

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v Boston Red Sox

Los Angeles Angels pitcher Garrett Richards is er zes tot negen maanden uit nadat een MRI-scan een gescheurde linker knieschijfpees aantoonde. De 26-jarige Richards, die vrijdag onder het mes gaat, liep woensdag in het duel met de Boston Red Sox een zware knieblessure op en verliet het veld per brancard.

Richards is dit seizoen de ace van de pitching staff en een belangrijke factor waarom de Halos voor het eerst sinds 15 mei 2011 bovenaan staan in de AL West-divisie.

Met een 2.64 ERA, 2.61 FIP en 164 strikeouts in 168 2/3 innings mag Richards zich tot één van de beste werpers noemen in de Major League. Gemiddeld gooit hij van alle startende werpers de hardste fastball (96.4 mph) en staat hij in de American League op de zevende plaats met een 4.4 WAR (King Felix staat eerste met een 6.2 WAR).

Angels-manager Mike Scioscia zei tegenover ESPN LA dat een speler als Richards niet te vervangen is in de rotatie, maar dat het seizoen niet verloren is. Het gemis van Richards is een domper, maar het halen van de play-offs moet geen probleem zijn voor de Angels, simpelweg omdat de voorsprong op de achtervolgende teams groot is.

Maar de divisietitel, en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de American League Division Series, komt wel in gevaar. Het is nu niet ondenkbaar dat de Oakland Athletics de achterstand van twee wedstrijden goed maken en er voor het derde jaar op rij vandoor gaan met de titel in de AL West.

De Halos kunnen zich dan gaan opmaken voor een Wild Card Game met bijvoorbeeld de Detroit Tigers of de Seattle Mariners voor een plaats in de ALDS. Een wedstrijd waar je met meer vertrouwen in gaat wanneer je Richards het veld in stuurt tegen mannen als Max Scherzer, David Price of Felix Hernandez, dan bijvoorbeeld Jered Weaver (5.40 ERA in zijn laatste vijf starts).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen