Rex Ryan nieuwe coach Buffalo Bills

Door

New York Jets v Miami Dolphins

Rex Ryan wordt de nieuwe headcoach van de Buffalo Bills. De Bills hebben de voormalig coach van de New York Jets een aanbieding gedaan en volgens NFL-reporter Ian Rapoport zal Ryan het bod accepteren.

Ryan zal een contract tekenen voor vijf jaar, ter waarde van 27,5 miljoen dollar en zou veel van zijn defensive coaches uit zijn Jets-periode mee naar Buffalo willen nemen. De grootste kandidaat om offensive coordinator onder Rex Ryan te worden, is Greg Roman, nu nog werkzaam bij de San Francisco 49ers.

De 52-jarige Ryan wordt daarmee de vervanger van Doug Marrone, die verrassend genoeg zijn nog lopende contract bij de Bills vorige maand inleverde. Sindsdien moesten ook de Bills op zoek naar een nieuwe coach en die hebben ze nu in Ryan gevonden. Andere voorname kandidaten voor de positie van headcoach waren Josh McDaniels en Pep Hamilton, de offensive coordinators van respectievelijk de New England Patriots en de Indianapolis Colts.

Na zes seizoenen bij de Jets werd Ryan vorige maand op straat gezet, na opnieuw een tegenvallend seizoen in de Big Apple. Hij eindigde met een 46-50 record bij de Jets, vooral dankzij de zwak ingevulde quarterback positie waar Ryan telkens mee te maken had. Mede daarom is de keuze voor de Bills al een interessante, gezien het feit dat EJ Manuel ook maar niet kan overtuigen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 6 jaar ago

    Rex tegen de Jets en de Patriots dat wordt smullen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen