Review: FIFA 15

Door

FIFA_15_Clint_Dempsey-1411104470199

Een spel waar miljoenen mensen elk jaar naar uit kijken. Dit jaar is het niet anders met FIFA 15. EA Sports trekt de stijgende lijn door die het de afgelopen jaren heeft gestart. Met de nieuwe generatie consoles gaat EA nog een stap verder. FIFA 15 trekt je nog verder in het stadion. SportAmerika kreeg een exemplaar in handen en keek met kritische ogen naar de nieuwste hit van EA Sports.

Emoties bij spelers
Waar je in het verleden spelers alleen maar boos zag kijken tijdens de wedstrijden zijn nu ook de emoties van spelers te zien in het spel. Scoort een speler, dan zul je een glimlach op zijn gezicht zien. Gaat het niet zo goed met een speler in de wedstrijd, dan zul je dat ook zien. Het spel ziet er wat menselijker uit. Niet alleen de spelers tonen emoties ook de fans laten zich horen. De sfeer in het stadion is op de next-gen consoles zeker verbeterd. De spelers bewegen wat beter ook op het veld. Dribbels en tackles zijn wat realistischer en het is moeilijker geworden om de bal van je tegenstander af te pakken. Ben je snel met je controller, dan zul je zien dat je tegenstanders passeren vanaf de aftrap best heel makkelijk gaat.

Evert en Youri are back!
Wat op de PS3 wel nog hetzelfde is, dat zijn Evert ten Napel en Youri Mulder als commentatoren. Ook de teksten die ze hebben ingesproken paar jaar terug lijken er nog in te zitten, met een aantal grote fouten. Zo wordt Real Madrid genoemd als grootste club in Europa met 9 Champions League titels, terwijl dat er inmiddels al 10 zijn. Veel gamers zullen zich er wel aan storen en overschakelen naar het Engels of het Spaanse „Goooooooolll” commentaar. Het geluid in het stadion en op het veld is wel wat verbeterd. Waar je bij sommige voetbalgames wel eens hoort alsof er tegen een steen wordt getrapt in plaats van een bal, is dat bij FIFA 15 niet het geval. Ultimate team is er ook weer bij, misschien wel de meest gespeelde game mode in de FIFA-serie. Het is natuurlijk wat uitgebreider en leuker gemaakt voor de fans, zodat je jou ultieme team kan creëren.

Zoals voorgaande jaren zit ook de MLS er weer in natuurlijk, net als de Eredivisie. Op de next-gen consoles zien de gezichten er ook wat gedetailleerder uit, wat natuurlijk prettiger is dan dat er 5 spelers op elkaar lijken. Op de PS3 versie zijn de verbeteringen wat minder zichtbaar op de gezichten, maar dat komt natuurlijk omdat de focus vooral uitgaat naar de PS4 en Xbox One.

Wel / niet kopen?
Veel bekende game modes zitten ook weer in FIFA 15, van Ultimate Team tot ‘mijn carriere’. Met de nieuwe shirts, transfers en spelers is het natuurlijk een spel dat weer veel over de toonbank zal gaan. Ben je in het bezit van een next-gen console, dan zie je een duidelijke verbetering. Heb je een PS3 of Xbox 360, dan zullen die verbeteringen miniem zijn. Toch zal dat niet zoveel uitmaken, omdat FIFA 15 altijd populair zal blijven onder de voetbalfans. FIFA is een spel dat je gewoon elk jaar moet kopen, al kijken we met een kritisch oog naar EA Sports die de PS3 en Xbox 360 bezitters een beetje in de steek laat. Heb je nog een oude console, dan raden we je zeker aan om een nieuwe te kopen. Op de next-gen consoles ziet het er allemaal veel beter uit en kun je meer uit FIFA 15 halen, zoals je dat ook zult doen bij alle andere sport games die deze periode uit zullen komen.

Screenshots: EA Sports

Ook leuk om te lezen