Reuzendoders Islanders verslaan ook Blackhawks

Door

Chicago Blackhawks v New York Islanders

De New York Islanders mogen dit seizoen dan wel geen topseizoen beleven, deze week heeft het daar geen enkele schijn van. Nadat eerder deze week de Boston Bruins al opzij werden gezet, kreeg ook de andere deelnemer van de afgelopen Stanley Cup Finals klop van de Islanders. Na overtime bezorgde Kyle Okposo zijn ploeg een 2-3 zege tegen Chicago Blackhawks.

De Islanders begonnen niet sterk, maar namen in de eerste periode wel brutaal een 0-1 voorsprong dankzij een breakaway van Casey Cizikas. In periode 2 breidden de Islanders die voorsprong dankzij een goal van Thomas Vanek verder uit, maar de Blackhawks kwamen terug.

Brent Seabrook bracht zijn ploeg vlak voor het einde van periode 2 terug in de wedstrijd met een powerplay goal. Ben Smith zorgde in de beginfase van de derde periode voor de gelijkmaker. Kansen volgden er nog wel, doelpunten echter niet.

In overtime werd Kyle Okposo de held van de Islanders, door een rebound op het schot van John Tavares achter doelman Crawford te schieten. Een opsteker voor Okposo, die ondanks zijn negende plaats (42 punten) in het topscorersklassement in de NHL werd gepasseerd voor een plekje bij Team USA voor de aankomende Olympische Winterspelen.

Overige uitslagen:
Nashville Predators – Boston Bruins 2-3 (na overtime)
Carolina Hurricanes – Washington Capitals 4-3 (na overtime)
Winnipeg Jets – Ottawa Senators 3-4

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen