Rentree Crosby lijkt aanstaande

Door

Het herstelproces van Sidney Crosby lijkt in een stroomversnelling te zijn geraakt en blijft de gemoederen in de NHL, in ieder geval in de buurt van Pittsburgh, bezighouden.

Toch blijft de general manager van de Penguins, Ray Shero, erbij dat er nog niet met zekerheid gesteld kan worden wanneer de vedette zijn rentree gaat maken in een NHL-wedstrijd.

De beelden van de trainingssessie van Crosby van afgelopen vrijdag zeggen echter genoeg. Aan de manier waarop de Pittsburgh-captain langs de pylonen vliegt, zijn acties maakt en zijn goals scoort, is niets te merken van zijn afwezigheid van ruim twee maanden door een hardnekkige blessure.

De Penguins zelf speelden later op de dag de thuiswedstrijd tegen de New Jersey Devils en wonnen deze wedstrijd uiteindelijk met 1-0 na een shootout, waarin James Neal als enige wist te scoren.

Het is natuurlijk logisch dat de Penguins zorgvuldig omgaan met het herstel van Crosby, maar de wedstrijd tegen de Devils toonde eens te meer aan dat de ploeg van Dan Bylsma de uitzonderlijke aanvallende kwaliteiten van de center goed kunnen gebruiken in deze fase van de competitie.

Bekijk hier de beelden van Crosby’s trainingssessie van afgelopen vrijdag:

Foto: 4.spot.blogspot.com

Ook leuk om te lezen