Redskins passeren RGIII, kiezen voor Cousins

Door

Jacksonville Jaguars v Washington Redskins

Waar gisteren al openlijk over werd gespeculeerd, is vandaag werkelijkheid geworden: Kirk Cousins wordt in week één de quarterback van de Washington Redskins, en hiermee wordt Robert Griffin III nu al naar de bank verwezen.

It’s Kirk’s team
Hoofdcoach Jay Gruden gaf aan dat de beslissing niet te maken heeft met de blessures van Griffin, maar dat het puur een beslissing is die gebaseerd is op kwaliteiten. “Ik wil al onze quarterbacks complimenteren voor hun harde werk, maar uiteindelijk moet je een beslissing maken, en op dit moment geeft Kirk (Cousins) ons de beste kans om te winnen”, aldus Gruden, die ook tijdens de persconferentie duidelijk liet weten dat Cousins de leider is van de Redskins in 2015/2016.

RGIII gepasseerd
Met de keuze voor Cousins lijkt daarmee het lot van Robert Griffin III definitief bezegeld. Ooit was hij de #2 draft pick, nu wordt hij gepasseerd voor een 27-jarige back-up, met een 2-7 record als starter, die uitgerekend in hetzelfde jaar (2012) als 102de werd gekozen in de NFL Draft.

Toekomst
Wat de toekomst nu zal brengen is eigenlijk voor alle partijen onzeker. De Redskins geven hiermee aan dat zij nog eenmaal willen zien wat Kirk Cousins (wiens contract afloopt) kan doen als starter, terwijl het in ieder geval duidelijk is dat de toekomst van RGIII niet in Washington ligt. Er bestaat immers een grote kans dat hij zelfs geen back-up wordt, en dat de Redskins de eer aan zichzelf laten en Griffin laten gaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen