Reds verslaan Giants, verliezen Cueto

Door

Voor het eerst sinds 1995, toen de Braves met 4-0 te sterk waren in de NLCS, hebben de Cincinnati Reds weer eens een duel weten te winnen in het postseason. In San Francisco waren de Reds met 5-2 te sterk voor de Giants en pakten daarmee een 1-0 voorsprong in de NLDS.

Het was een emotionele zege voor de Reds die manager Dusty Baker zagen terugkeren in de dug-out, nadat een mini-beroerte en hartritmestoornissen hem elf duels aan de kant hadden gehouden. De terugkeer van de 63-jarige manager werd begroet met een staande ovatie van de 43.492 fans in het uitverkochte AT&T Park.

Reds verliezen ace in eerste inning

Toch was het niet alleen maar goed nieuws bij Cincinnati. Pitcher Johnny Cueto moest het duel al in de eerste inning verlaten met een rugblessure. Mat Latos, Sam LeCure en de Reds’ bullpen namen het stokje over en stelden de overwinning veilig. De credits gaan naar Latos volgens Baker. “Hij zou eigenlijk volgende week pas pitchen. Het was een geweldige prestatie van hem.”

Brandon Phillips belangrijk voor Cincinnati

Brandon Phillips speelde een belangrijke rol voor de Reds. In de derde inning sloeg hij een homerun naar het linksveld voor een 2-0 voorsprong, waarna een homerun van Jay Bruce er 3-0 van maakte. Buster Posey’s homerun in de zesde inning bracht de Giants terug op 3-1, maar een single van Phillips zette de Reds in de negende inning op 4-1. De Giants, voor het laatst kampioen in 2010, kwamen nog wel terug tot 5-2 na een wild pitch van closer Aroldis Chapman, maar verder liet de Cubaan het niet komen.

Vandaag Game 2

Game 2 in deze serie wordt vandaag gespeeld. De Reds sturen veteraan Bronson Arroyo op de heuvel. De Giants counteren met Madison Bumgarner.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen