Red Wings zetten reuzenstap op weg naar play-offs

Door

Boston Bruins v Detroit Red Wings

Detroit Red Wings heeft een grote stap op weg naar een plek in de play-offs gezet. In eigen huis werden de Buffalo Sabres met 2-3 opzij gezet. Concurrenten Columbus Blue Jackets en Washington Capitals lieten juist belangrijke punten liggen. In de Western Conference sneed Phoenix Coyotes zichzelf lelijk in de vingers.

Detroit leek al snel klaar met de Sabres, toen na het einde van periode 1 een 0-3 voorsprong op het scorebord stond. De ploeg van coach Mike Babcock had ook het overwicht, maar kwam nog wel in de problemen. Goals van McBain, Deslauriers en goed keeperswerk van Matt Hackett zorgden er voor dat de wedstrijd lang spannend bleef. Detroit hield stand en blijft zodoende eerste in de wildcard race, met 3 punten voorsprong op nummer 2 Columbus.

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets

Tegen de regerend kampioen leek er lang minstens een punt in te zitten voor de Blue Jackets, maar 3.1 seconden voor het einde van de wedstrijd wist Ben Smith de rebound op een schot van Duncan Keith in het net te werken voor een reguliere overwinning.

De Blue Jackets bleven met lege handen achter en blijven de hete adem van Toronto Maple Leafs in de nek voelen. De Canadese ploeg volgt op 1 punt achterstand, al speelde het wel 1 wedstrijd meer.

Washington Capitals – New Jersey Devils

De Capitals lijken na de 1-2 nederlaag tegen New Jersey Devils de play-offs te kunnen vergeten. De Devils (82 punten) passeren de Capitals (81) op de ranglijst, maar beide ploegen moeten hopen op misstappen van de andere ploegen. De bovenste 2 ploegen in de wildcard race verwerven een plekje in de play-offs.

east 0504
Edmonton Oilers – Phoenix Coyotes

In het westen pakten de Phoenix Coyotes weliswaar een punt, maar doelman Thomas Greiss zal daar slecht van slapen. Greiss leverde 41 seconden voor tijd achter het net de puck in en gaf daarmee een tegendoelpunt van Sam Gagner weg.

greiss2
Daarmee forceerden de Oilers een overtime en uiteindelijk een shootout, waarin zij dankzij een treffer van opnieuw Sam Gagner met de zege aan de haal gingen. De Coyotes hebben een voorsprong van één punt ten opzichte van Dallas Stars, maar de Stars hebben nog twee duels meer te spelen.

west 0504
Overige uitslagen:
Montreal Canadiens – Ottawa Senators 7-4
Calgary Flames – Florida Panthers 2-1
Nashville Predators – Anaheim Ducks 5-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen