Red Wings verbreken oud record in thuiswedstrijden

Door

Dat de Detroit Red Wings dit seizoen erg sterk zijn in de eigen Joe Louis Arena, was ook voor de wedstrijd tegen de Buffalo Sabres al duidelijk. De ploeg uit de Western Conference won dit seizoen al 17 wedstrijden thuis en verloor 3, waarvan 1 na overtime. Maar na de wedstrijd tegen de Buffalo Sabres, hebben de Red Wings 15 wedstrijden op rij gewonnen; een record in de clubhistorie.

In 1965 wonnen de Red Wings 14 wedstrijden op rij en dus stond het duel tegen de Buffalo Sabres onder een extra spanning. Tijdens de wedstrijd was daar echter niet van te merken. De Sabres konden geen vuist maken en stonden na de eerste periode al met 3-0 achter na goals van Henrik Zetterberg, Johan Franzen en Nicklas Lidstrom.

Ook in de tweede periode ging de thuisploeg vrolijk verder met doelpunten maken. Todd Bertuzzi maakte er met een mooie Spin-o-Rama move 4-0 van en Darren Helm zette het vijfde doelpunt op het scorebord.

Dat moest Buffalo-doelman Ryan Miller bekopen door zijn plek op het ijs af te staan aan reservedoelman Jhonas Enroth. Enroth werd niet meer gepasseerd en ook Detroit-doelman Jimmy Howard hoefde geen tegendoelpunt toe te staan, waarmee er een 5-0 eindstand op het bord kwam te staan.

Uitblinkers waren Pavel Datsyuk (0 goals, 3 assists), Todd Bertuzzi (1 goal, 2 assists) en doelman Jimmy Howard (27 reddingen). Howard staat inmiddels op 27 overwinningen in de NHL en voert daarmee de rankings aan.

De Buffalo Sabres blijven ondertussen matig presteren in uitwedstrijden. In 20 uitwedstrijden maakten zij slechts 36 doelpunten en daarmee zijn zij hekkensluiter in de NHL. In de afgelopen negen wedstrijden buiten de eigen HSBC Arena wisten de Sabres niet te winnen.

Zie hier de samenvatting:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen