Red Sox winnen na emotionele middag in Fenway

Door

De Boston Red Sox hebben de Kansas City Royals met 4-3 verslagen op een middag die in het teken stond van ‘Boston Strong’. Voorafgaand aan de wedstrijd werden verschillende helden van afgelopen maandag geëerd en zong heel Fenway Park in navolging van de TD Garden het Amerikaanse volkslied. Bekijk hier de half uur durende openingsceremonie.

David Ortiz wist al voor de wedstrijd alle aandacht op zich te trekken. Big Papi maakte duidelijk hoe hij over Boston denkt: “This is our fucking city.”

Natuurlijk werd er ook nog gehonkbald. ‘Big game’ James Shields liet zien waar hij zijn bijnaam aan dankt: hij wierp zes innings waarin hij slechts één punt opgaf. Red Sox starter Clay Buchholz hield het acht innings vol en gaf twee punten op.

Na het vertrek van Buchholz trad Neil Diamond (onaangekondigd!) op om ‘Fenway’s’ Sweet Caroline live ten gehore te brengen:

Dat gaf blijkbaar inspiratie, want in de volgende slagbeurt kwam de grootste klap van de wedstrijd van de knuppel van Daniel Nava, die met een three-run homerun de Red Sox op een 4-2 voorsprong bracht.

Closer Andrew Bailey had het moeilijk in de negende inning, maar wist de ‘W’ in Boston te houden.

Deze overwinning betekent de zevende achtereen. Morgen komen de Red Sox en Royals twee keer in actie in een double-header. De tweede wedstrijd van de dag is een inhaalwedstrijd van vrijdag.

New York Yankees (10-6) @ Toronto Blue Jays (7-11) 5-3
Ook de Yankees blijven maar winnen. In elf innings wisten de Bronx Bombers de Blue Jays van zich af te schudden. Met zijn vijfde homerun van dit seizoen hielp Vernon Wells de Yankees op een vroege voorsprong. De goede start voor Hiroki Kuroda werd om zeep geholpen door reliever David Robertson, die in 2/3 innings drie punten op gaf, waarvan er één op het conto van Kuroda kwam.

In de elfde inning scoorden de Yanks twee keer na een sacrafice bunt van Ichiro Suzuki en een error van werper Aaron Loup. Mariano Rivera pakte zijn vijfde save van het seizoen.

Overige uitslagen:

Los Angeles Dodgers (7-9) @ Baltimore Orioles (9-7) 5-7

Ook leuk om te lezen