Red Sox vernederen Tigers in acht innings

Door

De wedstrijd tussen de Boston Red Sox en de Detroit Tigers moest in de achtste inning worden stopgezet door de regen, iets wat vooral de Tigers niet jammer zullen gevonden hebben. Boston stond met 14-1 voor na onder andere een three-run home run van Jacoby Ellsbury in de tweede inning.

,,We hadden al vroeg een grote voorsprong en we bleven ervoor gaan,” zei manager Terry Francona. ,,Dat is de juiste formule om te winnen. Als je ze van het scorebord kan houden ben je in voor een goede dag.”

Het is nu al in twee opeenvolgende wedstrijden dat de Red Sox minstens 14 runs hebben gescoord. Woensdag wonnen de Bostonians met 14-2 van de Cleveland Indians. Boston won nu 11 van de 13 laatste wedstrijden en trappen bijna op de hielen van de New York Yankees, die eerste staan in de AL East.

Carl Crawford sloeg een two-run triple om de Red Sox een voorsprong van zeven runs te geven en had later in de wedstrijd nog een triple. Hij eindigde met vier hits.

Alfredo Aceves liet één run en vijf hits toe en gooide vijf slagmannen uit in zes innings. Hij maakte zijn tweede start voor de Red Sox en zijn zevende uit zijn carrière. Zijn tegenstander deed het heel wat slechter. Max Scherzer liet zeven runs en zeven hits toe in twee innings en bleef minder dan vijf innings in de wedstrijd.

Met nog een inning te spelen besliste de umpire om een regenpauze in te lassen. Na een uur constante regen werd de wedstrijd stopgezet.

Foto: http://blog.prorumors.com

 

Ook leuk om te lezen