Red Sox vermorzelen Cards in Game 1 van World Series

Door

World Series - St Louis Cardinals v Boston Red Sox - Game OneDe Boston Red Sox lieten er gisteren in de eerste wedstrijd van de World Series tegen de St. Louis Cardinals geen gras over groeien. De slagploeg van John Farrell sloeg al vroeg in de wedstrijd toe op het werpen van Adam Wainwright en kon in het restant van het duel rustig aan doen. De vroege voorsprong was meer dan voldoende voor Jon Lester, die met zijn sterke optreden de batters van de bezoekers in toom hield.

0worldseries600

Er leek aanvankelijk niet veel aan de hand voor de bezoekers. Cardinals-ace Wainwright moet dan wel al vroeg twee honklopers toestaan, maar met één uit lijkt David Ortiz een bal te slaan waarmee de verdediging voor een inning-ending double play kan zorgen. Korte stop Peter Kozma laat de bal echter vallen, maar Dustin Pedroia werd aanvankelijk nog wel uitgegeven op het tweede honk. Deze beslissing werd uiteindelijk teruggedraaid, waardoor de Red Sox alle honken dus bezet hadden.

Mike Napoli weet hier als volgende slagman wel raad mee en zorgt met een tweehonkslag voor een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Beltran
De problemen voor Wainwright kregen een vervolg in de tweede inning. Mede dankzij een misverstand tussen de pitcher en zijn catcher..

WainwrongMolina

..en wederom een fout van Kozma stroomden de honken weer vol voor Boston waarna Pedroia met een single de score naar 4-0 tilde. Vervolgens leek David Ortiz de wedstrijd al helemaal te beslissen, maar hij werd door Carlos Beltran van een grand slam beroofd.

Toch zorgde deze knappe verdedigende actie voor grote problemen voor de bezoekers. Niet alleen wist David Ross vanaf het derde honk te scoren, Beltran kwam bij zijn vangbal dermate hard in aanraking met het hek achter hem dat hij zich in de volgende inning moest laten vervangen met een gekneusde rib. Als de in vorm zijnde rechtsvelder wedstrijden moet missen in deze World Series, zou dat een hard gelag zijn voor de Cardinals.

Lester
Gesteund door deze vroege 5-0 voorsprong deed Red Sox-starter Lester wat er van hem verlangd werd. Hij gaf de sterke slagploeg van St. Louis geen kans en gaf in 7 2/3 innings slecht vijf hits en één vrij loop op, terwijl hij acht keer drie slag noteerde. De enige keer dat de Cardinals dreigend waren, was in de vierde inning, toen zij alle honken bezet hadden met slechts één uit. David Freese sloeg echter in een dubbelspel, wat het einde betekende van de dadendrang van zijn ploeg.

 

Aan het einde van de wedstrijd breidden de Red Sox hun voorsprong nog verder uit via een two-run homerun van Big Papi in de zevende inning en sacrifice fly van Xander Bogaerts in de achtste. De Nederlander die als derde honkman aan de wedstrijd was begonnen kende overigens geen sterke avond aan slag. Hij sloeg nul uit drie met twee keer drie slag, maar kreeg dus wel een RBI achter zijn naam. Dat Matt Holiday in de negende inning nog een homerun sloeg, was alleen interessant voor de statistieken.

De Cardinals krijgen vannacht de kans op revanche als de tweede wedstrijd van de World Series in Boston op het programma staat. Rookie Michael Wacha neemt het dan om 2.30 Nederlandse tijd op tegen Jon Lackey. Statistisch gezien wordt het in ieder geval een hels karwei voor St. Louis om de World Series te winnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen