Red Sox leggen Gonzalez vast voor 7 jaar

Door

De Boston Red Sox hebben eerste honkman Adrian Gonzalez een nieuw contract gegeven vrijdag. Het team en de speler kwamen tot een overeenkomst dat het contract voor zeven jaar geldig is en 154 miljoen dollar waard is. Dat houdt in een tekenbonus van 6 miljoen dollar, 21 miljoen per jaar van 2012 tot 2016 en 21,5 miljoen per jaar in 2017 en 2018.

Gonzalez zei dat het tekenen van een contract van lange duur hem toelaat om zich enkel te concentreren op baseball. Over de slechte start van Boston, 2-9 voor de wedstrijd van vrijdag. is hij dan ook niet te spreken.

,,Laten we alles vergeten en ons concentreren op winnen,” zei Gonzalez. ,,We zijn teleurgesteld. Nooit wil je zo starten. We hebben vertrouwen in onszelf, we zullen het tij doen keren.”

De Red Sox namen Gonzalez over van de San Diego Padres aan het begin van dit seizoen. Er werd toen al gesproken over een deal maar omdat ze het na de start van het seizoen hebben vastgelegd moeten ze geen luxe-tax betalen. Hij zit nu in zijn achtste seizoen, speelde drie maal als all-star en heeft een batting average van .282 en 169 home runs.

Het contract is het tweede grootste in de geschiedenis van het team. Manny Ramirez, voormalig outfielder, had er eerder een van 160 miljoen. Met Crawford hebben de Sox nu hun tweede grote contract vastgelegd na Carl Crawford.

,,Het zijn grote bedragen maar met weinig risico,” zei manager Terry Francona. ,,Gonzalez is een solide ploeggenoot en een echte leider.”

Foto: www.sportstwo.com

 

Ook leuk om te lezen