Red Sox in speciaal duel voorbij Cubs

Door

Het bestaat dit jaar pas veertien jaar en het werd puur opgericht om marketingtechnische redenen: Interleague play. In 1997 besloot Major League Baseball dat het voor fans erg interessant zou zijn om bepaalde rivalries, die normaal gesproken alleen in de World Series uitgevochten konden worden, ook in het regular season plaats te laten vinden.

Zo krijg je bijvoorbeeld innercity rivalries zoals Yankees-Mets, Dodgers-Angels en Cubs-White Sox, maar ook regionale derby’s zoals Royals-Cardinals, Indians-Reds en Orioles-Nationals.

Vannacht was de wedstrijd tussen de Cubs en de Red Sox het mooiste affiche. Voor het eerst sinds de World Series van 1918 stonden beide teams op Fenway Park tegenover elkaar.

Dat jaartal herken je vast nog wel, want het zou 86 jaar duren voordat een van beide teams weer een World Series titel pakte.

Net als in 1918 waren de Red Sox te sterk voor de Cubs.

Voor de Red Sox stond Jon Lester op de heuvel, die nog maar een wedstrijd verloor dit seizoen en bij de Cubs was veteraan Doug Davis de startende werper.

Beide pitchers hadden geen goede dag, maar uiteindelijk maakte de aanval van de Red Sox het verschil.

Er waren home runs van Kevin Youkilis en Jarrod Saltalamacchia en Adrian Gonzalez ging 4-6 met 4 RBIs. Na negen innings bleken de Red Sox met 15-5 veel te sterk voor de Cubs.

Door de zevende zege op rij is de ploeg van manager Terry Francona inmiddels de New York Yankees voorbij en staat het nu tweede in de AL East, achter de Tampa Bay Rays.

,,We zijn goed op weg,” vertelde Saltalamacchia na afloop. ,,We hebben echt een fantastisch team en ik kan geen reden bedenken waarom wij niet op de eerste plek zouden moeten staan. Daar willen we zo snel mogelijk terecht komen en die plek niet meer weggeven.”

Zaterdagnacht nemen beide ploegen het weer tegen elkaar op in Boston.

Foto: soxblog.projo.com

Ook leuk om te lezen