‘Red Sox beste farm system, Bogaerts grootste talent’

Door

World Series - Boston Red Sox v St Louis Cardinals - Game Five
Baseball America bracht vandaag haar jaarlijkse Top Farm System Rankings uit en daaruit blijkt dat de Boston Red Sox ook de komende jaren nog genoeg talent binnen krijgen. De Sox staan op één, gevolgd door de Houston Astros, San Diego Padres, Texas Rangers, Chicago Cubs en Kansas City Royals.

Bogaerts
Goed nieuws voor de Red Sox. De Sox hebben nog één overwinning in de World Series nodig om kampioen te worden en de Sox hebben genoeg talent om de komende jaren mee te blijven doen.

Het grootste talent van de Red Sox is gelijk ook het grootste talent in baseball: Xander Bogaerts. Hoewel Bogaerts nu in de World Series speelt, wordt hij door zijn gebrek aan speeltijd nog steeds als talent gezien.

Andere toptalenten in de Red Sox farm system zijn Jackie Bradley jr. en werper Alan Webster. Webster werd vorig jaar verkregen in de ruil met de Los Angeles Dodgers waarbij Adrian Gonzalez, Carl Crawford en Josh Beckett naar Lalaland vertrokken.

Astros
De ´Stros draften al jaren bovenaan en het is daarom ook geen wonder dat ze nu boven komen drijven in de talentenlijstjes. Pitcher Jarred Cosart is de headliner in de Astros organisatie. In zestig Major League innings heeft de righty een ERA van 1.95.

Ook de elfde overall pick van 2011, outfielder George Springer, wordt als één van de grootste talenten gezien. Hij sloeg verdeeld over AA en AAA 37 homeruns in 2013.

Top 30
De Top 30 is gebaseerd op de beste spelers in de Minor Leagues. De ranking geeft dus een goede indicatie van het talent dat er op korte termijn aan komt. De ranking moet dan ook niet gezien worden als een lange termijn ranking. Die komen vaak in Spring Training uit.

top30

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen