Rechter wacht met uitspraak rond NFL lockout

Door

Districtsrechter Susan Richard Nelson zat woensdag de vijf uur durende hoorzitting voor omtrent de NFL Lockout. Na afloop zei zij dat ze enkele weken de tijd zal nemen voordat ze met een uitspraak zal komen. ,,Het lijkt alsof beide partijen risico lopen en dat het nu de gepaste tijd is om samen aan tafel te zitten,” zei Nelson.

De eigenaars en de spelers slaagden er niet in om vorige maand tot een gepast akkoord te komen. Dat leidde tot het uiteenvallen van de spelersvakbond, de lockout van de spelers en de antivertrouwensaanklacht van de spelers tegen de eigenaars van de NFL-teams.

James Quinn, een advocaat van de spelers, gaat akkoord met de uitspraken van de rechter. NFL-advocaat David Boies daarentegen is niet meteen te vinden voor de raadgevingen.

,,We hoeven geen akkoord te krijgen door deze rechtszaak,” zei Boies. ,,Wat we wel nodig hebben is een nieuwe arbeidsovereenkomst waardoor de spelers weer kunnen spelen en de NFL weer wedstrijden kan aankondigen. Zolang we dat niet hebben zal er geen vooruitgang komen.”

Aanklagers Mike Vrabel, Ben Leber, Vincent Jackson, Brian Robinson en toekomstige rookie Von Miller waren in de rechtbank aanwezig vergezeld van Tony Richardson en Charlie Batch, leden van het uitvoerend comité van de spelersvakbond tot die uiteenviel.

Quarterbacks Tom Brady, Drew Breed en Peyton Manning, de grootste namen die hun handtekening onder de aanklacht hebben gezet, waren niet aanwezig tijdens de zitting.

Foto: predominantlyorange.com

Ook leuk om te lezen