Recap: Kings winnen, manager Cousins weggestuurd

Door

Sacramento Kings v Minnesota Timberwolves

De Sacramento Kings hebben een keurige 107-97 overwinning geboekt op de kwakkelende Houston Rockets. De thuisploeg greep de leiding halverwege het tweede kwart en stond deze niet meer af in een duel gevuld met turnovers. Maar liefst 49 maal werd de bal op klunzige wijze verspild. De thuisspelende Kings wonnen voor de derde keer op een rij, ondanks een season high 28 turnovers.

Grote man -letterlijk en figuurlijk- op veld was DeMarcus Cousins. De sterspeler was onder het toeziend oog van rapper Drake goed van 26 punten en twaalf rebounds. De center leek geen last te hebben van de geruchten over een mogelijk vertrek. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er veel gepraat over de interesse van onder andere de Miami Heat en Boston Celtics.

Zijn manager had wellicht wel iets meer last van stress dan normaal. Jason Terry raakte hem even aan om af te remmen, nadat hij een onsuccesvolle achtervolging had ingezet op een dunkende Ben McLemore. Daarbij raakte hij Andrew Rodgers aan, waarop de manager de arm van Terry wegsloeg. De scheidsrechters waren er op tijd bij en verwijderde Rodgers van zijn stoel.

In de slordige wedstrijd was Darren Collison de startende point guard, doordat Rajon Rondo geschorst moet toekijken. Collison behaalde een Rondo-esque statline met veertien punten, dertien assists en zeven rebounds. De back-up had echter ook acht turnovers. James Harden had er eentje minder en was daarnaast goed voor 33 punten en zeven rebounds.

Rudy Gay verzorgde het hoogtepunt van de avond door op Patrick Beverly te dunken. De small forward was verder goed voor zeventien punten, dertien rebounds en onderschepte bovendien zes keer de bal.

De Kings zijn na 1-7 start goed aan het herstellen en hebben nu een record van 10-15. De Houston Rockets doen het iets beter met een 12-14 record, maar ze staan niet bij de eerste acht in het Westen. Er moet snel wat veranderen voor de ploeg, zover is duidelijk.

Boxscore
Cleveland Cavaliers @ Boston Celtics 89-77
Denver Nuggets @ Minnesota Timberwolves 112-100
Houston Rockets @ Sacramento Kings 97-107
Milwaukee Bucks @ LA Lakers 95-113

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen