Recap: Hawks verslaan concurrent Bulls

Door

Atlanta Hawks Media Day

Afgelopen nacht stond er de wedstrijd tussen de Atlanta Hawks en de Chicago Bulls op het programma. Een strijd tussen de nummer drie en nummer vier in de Eastern Conference. Een spannende pot zou je zeggen en dat werd het ook, met een geweldige slam van Paul Millsap.

Tip-off
Twee topteams stonden maandagnacht tegenover elkaar. Na een slechte winstpartij van de Bulls in Miami was het de tijd om iets recht te zetten tegen de Hawks. De partij was wel beter en zeker ook een stuk spannender. Het begin van Atlanta was goed en vooral defensief wist het de Bulls tegen te houden. Daardoor kwam er een voorsprong voor de Hawks. De hele wedstrijd was er een aannemelijk gat in punten, maar met nog 23 seconden op de klok kwam de ploeg van Derrick Rose terug tot drie schamele puntjes. Zo werd het nog even spannend, maar uiteindelijk scoorde Atlanta nog vier punten. Het werd 86-93

Het was de wedstrijd van Al Horford en Paul Millsap. Horford kwam zelfs tot een double-double door 21 punten en 10 rebouds in de wedstrijd te verzamelen. Millsap deed niet veel onder voor zijn teamgenoot. Hij eindigde de wedstrijd met zeventien punten. Horford en Millsap wisten elkaar uitstekend te vinden in het veld.

Taj Gibson mocht weer eens starten voor de Bulls en liet in de wedstrijd zien dat hij zeker van waarde is voor coach Tom Thibodeau. Met zeventien rebounds en vijftien punten was hij een licht puntje aan de kant van Chicago, maar uiteindelijk gaan ze wel met een verlies naar huis.

Three Point Play
– Een prachtige comeback van de Bucks. Tegen de Phoenix Suns leek het er lang op dat Milwaukee Bucks met een verlies genoegen moest nemen, maar in een geweldige vierde kwart kwam de ploeg van Jason Kidd weer terug, het maakte 29 punten, en wist Middleton op een briljante wijze de winst aan de Bucks te geven.

Komt je dit schot bekend voor? Het zou goed kunnen. Precies een week geleden deed Blake Griffin zowaar hetzelfde. Het werd uiteindelijk 96-94. De Bucks staan door deze winst op 13 winstpartijen dit seizoen. Well done!

– Er is een mogelijkheid dat je slecht begint aan een wedstrijd, maar de Charlotte Hornets begonnen echt heel slecht aan de wedstrijd. Het stond 0-21 voor de Cleveland Cavaliers voordat de Hornets eindelijk de basket gevonden hadden. Toch is het knap te noemen dat de Hornets zich min of meer terug in de wedstrijd knokken en de marge verkleinen, maar kans op de overwinning maakte het al vanaf het begin niet meer.

Kevin Love had er nog wel zin in en werkte zijn statistieken een beetje bij. Hij noteerde achttien(!) rebounds en 22 punten in de wedstrijd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 88-97 in het voordeel van de Cavs.

– LaMarcus Aldridge en Damian Lillard bezorgde Portland Trail Blazers weer eens de overwinning. Beide heren speelden geweldig tegen de San Antonio Spurs en scoorden beide 23 punten. De Spurs speelden zonder hun sterspelers Ginobili, Duncan en Parker. Leonard was de enige van de ‘Big 4’ die meespeelde, maar in zijn eentje was hij niet opgewassen tegen de Portland Trail Blazers. Aan het einde van de rit stond er 95-108 op het scorebord.

The Paint
– De Bucks zijn nog steeds feest aan het vieren na de buzzerbeater van Middleton, maar het is niet alleen maar feest in Milwaukee. Jabari Parker verliet het veld met een knieblessure.

– Ondanks een slechte verliespartij van de LA Lakers tegen de Indiana Pacers willen we jullie deze slam van Kobe Bryant niet ontnemen.

– Victor Oladipo zal vannacht een paar keer wakker geworden zijn door Kyle Lowry. Bij deze cross wordt hij even voor schut gezet.

Stat of the Night
Kevin Love was goed op dreef tegen de Charlotte Hornets en zorgde mede voor een makkelijke overwinning van de Cavs.

Boxscore
Charlotte Hornets (6-18) 88-97 Cleveland Cavaliers (14-9)
LA Lakers (8-17) 91-110 Indiana Pacers (8-17)
Boston Celtics (8-14) 105-87 Philadelphia 76ers (2-22)
Chicago Bulls (15-9) 86-93 Atlanta Hawks (17-7)
Orlando Magic (10-17) 82-95 Toronto Raptors (19-6)
Milwaukee Bucks (13-12) 96-94 Phoenix Suns (12-14)
San Antonio Spurs (17-8) 85-108 Portland Trailblazers (19-6)
Detroit Pistons (5-20) 91-113 Los Angeles Clippers (17-7)

Ook leuk om te lezen