NBA Recap: Drummond domineert en wint van Cavaliers

Door

CUEDFT8WIAA7veV.jpg_large

De Detroit Pistons hebben een knappe overwinning behaalt ten koste van de Cleveland Cavaliers. In eigen huis stond er na vier kwarten basketbal een score van 104-99 op het scorebord. De Pistons doorbraken op deze manier een verliezende reeks van vier duels, terwijl de Cavs voor de tweede keer op een rij verloren, nadat ze daarvoor acht achtereenvolgende duels hadden gewonnen.

Man van de avond was Andre Drummond. De man spelend met nummer 0 is dit seizoen niet te stoppen in de paint. De jonge center wist in de spannende pot basketbal achttien rebounds te verzamelen. Dat zijn er toch twee keer zo veel als Kevin Love en Tristan Thompson, die ook een reputatie als elite-rebounder hebben. Ook aanvallend was Dre op dreef. Hij scoorde 25 punten (10-15 FG) en behaalde zo alweer zijn elfde double-double op een rij. Bovendien wist de atletsiche center in de slotminuten een paar enorm belangrijke vrije worpen te verzilveren.

De Cavaliers gingen Drummond, die zo’n veertig procent van zijn vrije worpen raak schiet, expres foulen met een voorsprong van 97-93. Drummond raakte de eerste twee, zag vervolgens Reggie Jackson (23 punten, 12 assists) de stand gelijk trekken en wist daarna nog een vrije worp te raken om zijn Pistons op een punt voorsprong te zetten.

De leiding in de wedstrijd was echter alles behalve veilig, maar Timofey Mozgov, J.R. Smith en Love misten in de slotminuut jumpshots. Topscorer LeBron James (30 punten, 3 assists) verspeelde ook nog een keer de bal. De Cavaliers mogen komende donderdag zich proberen te revancheren tegen de Milwaukee Bucks, die zaterdag na 2OT nog hadden gewonnen. De Pistons hebben nu een 6-5 record en spelen vrijdag een lastig uitduel tegen de Minnesota Timberwolves, dat vannacht een knappe zege boekte bij de Miami Heat.

overige uitslagen
Milwaukee Bucks @ Washington Wizards 86-115
Atlanta Hawks @ Brooklyn Nets 88-90
Minnesota Timberwolves @ Miami Heat 103-91
Denver Nuggets @ New Orleans Pelicans 115-98
Toronto Raptors @ Golden State Warriors 110-115

Foto: Twitter NBA.com

3 Reacties
 1. Wouter van der Zee 5 jaar ago

  Hé, geen woord over de season-high van rooky Porzingis. Die gast is toch lekker bezig daar in NY. Sowieso doen de Knicks het een stuk beter dit jaar, leuk team om naar te kijken tegenwoordig.

 2. Daan 5 jaar ago

  Geen mention voor Hassan Whiteside?

 3. Daan van Kooten 5 jaar ago

  Heren,

  in de opzet van dit jaar belichten we de spannendste/belangrijkste wedstrijd in de dagelijkse recap en later op de dag (liefst zo vroeg mogelijk uiteraard) belichten we opvallende prestaties en hoogtepunten in de Highlight Reel. Zowel Porzi als Hassan komen er zodoende dadelijk aan!

  joe

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen