Rays voorkomen sweep tegen Boston

Door

Boston Red Sox  v Tampa Bay RaysNa twee nederlagen wonnen de Tampa Bay Rays wonnen gisteren de derde wedstrijd van de serie tegen de Boston Red Sox. Hiermee voorkwamen zij een sweep maar het zal hen naar alle waarschijnlijkheid weinig meer helpen in de strijd om de divisietitel in de AL East. De voorsprong van de BoSox bedraagt immers nog steeds 8,5 wedstrijden. Wel is de zege van belang in de strijd om een wild card, want de Rays behouden zo onder andere hun voorsprong van één wedstrijd voorsprong op de New York Yankees, die gisteren hun derde zege boekten in de serie van vier wedstrijden tegen de Baltimore Orioles, en van anderhalve wedstrijd op de Cleveland Indians, die een 14-3 zege boekten op de Chicago White Sox.

Leading off

In de NL Central is de kans groot dat het tot op de laatste dag spannend zal blijven. Op dit moment is het stuivertje wisselen met betrekking tot de koppositie. De St. Louis Cardinals hadden de afgelopen week de koppositie alleen in handen, maar moeten na gisteren de Pittsburgh Pirates weer naast zich dulden. De Cards verloren namelijk in eigen huis van de Milwaukee Brewers terwijl de ploeg uit Steel City hun vierde achtereenvolgende wedstrijd wonnen. Mede dankzij het sterke werpen van Jeff Locke werden de Chicago Cubs in het eigen PNC Park met 3-1 verslagen.

Three Strikes

  • Een opmerkelijk incident in de wedstrijd tussen de Yankees en de Orioles. Catcher Chris Stewart ging na drie pitches terug naar de dugout in de veronderstelling dat hij drie slag aan zijn broek had gekregen. Afgaande op de tekens van de scheidsrechter had hij echter slechts twee slag en één wijd, maar Stewart werd door niemand gecorrigeerd en werd zo dus de tweede out van de inning.
  • De Washington Nationals wonnen hun zesde wedstrijd op rij en mogen nog een beetje dromen van een wild card. In New York werd een 2-7 overwinning geboekt en daarmee was de sweep tegen de Mets een feit. De Nationals hebben nu nog wel een achterstand van 5,5 wedstrijden op de Cincinnati Reds met betrekking tot de tweede wild card en met nog zestien wedstrijden voor de boeg lijkt dit gat te groot, al zijn er natuurlijk wel gekkere dingen gebeurd in het verleden.
  • Na de monsterzege van een dag eerder, wonnen de Oakland Athletics dit keer met 2-8 van de Minnesota Twins. Pitcher A.J. Griffin van de bezoekers domineerde de wedstrijd en gaf de slagploeg van de tegenstander weinig kans. In totaal moest Griffin één punt toestaan op twee hits en een vrije loop, en gooide hij acht keer drie slag in zeven innings. Door deze overwinning hebben de A’s een voorsprong van 3,5 wedstrijden op de Texas Rangers.

Seventh-inning stretch

Alfonso Soriano bewijst dat hij niet alleen aan slag van waarde is voor de Yankees.

En nog een keer…

Andrew McCutchen laat zien waarom de fans in Pittsburgh hem als MVP van de NL willen zien

Deze fan gaat wel erg ver om een souvenir mee naar huis te kunnen nemen

Mooie verdedigende actie van het infield van de A’s

Going Dutch

  • Andrelton Simmons ging nul uit twee met een vrije loop.
  • Shairon Martis gaf zijn succesvolle debuut van woensdag een passend vervolg en gooide wederom een sterke inning. Hij stond slechts een vrije loop toe en gooide één keer drie slag.
  • Xander Bogaerts ging nul uit drie met twee keer drie slag.
  • Roger Bernadina kwam in de achtste inning als pinch hitter aan slag, maar kon geen potten breken en ging dus nul uit een.
  • Kenley Jansen kende een moeilijke avond op de heuvel. Hij kon de 2-1 voorsprong van de Dodgers in de negende inning niet vasthouden en verspeelde daarmee een save-mogelijkheid. Dit was de vierde blown save van het seizoen voor de Nederlander.

Scoresheet

New York Yankees (79-68) @ Baltimore Orioles (77-69) 6-5
San Diego Padres (66-79) @ Philadelphia Phillies (68-78) 5-10
Los Angeles Angels (70-76) @ Toronto Blue Jays (67-79) 4-3
Chicago Cubs (62-84) @ Pittsburgh Pirates (85-61) 1-3
Washington Nationals (77-69) @ New York Mets (64-81) 7-2
Atlanta Braves (88-58) @ Miami Marlins (54-91) 6-1
Boston Red Sox (89-59) @ Tampa Bay Rays (79-67) 3-4
Cleveland Indians (78-68) @ Chicago White Sox (58-88) 14-3
Oakland Athletics (85-61) @ Minnesota Twins (63-82) 7-2
Milwaukee Brewers (63-82) @ St. Louis Cardinals (85-61) 5-3
San Francisco Giants (66-81) @ Los Angeles Dodgers (86-60) 2-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen