Rays sweepen de Yankees voor 3-0 start

Door

De Tampa Bay Rays hebben eens te meer duidelijk gemaakt dat ze thuishoren tussen de ‘Beasts of the East’. De Rays wonnen vanavond met 3-0 van de New York Yankees en sweepen daarmee de Yanks. De Rays staan samen met de Baltimore Orioles bovenaan met een W-L record van 3-0.

Starter Jeremy Hellickson liet de Yankees slagmannen bijna niets toe: in 8,2 innings fabriceerden de Yankees slechts drie honkslagen en vier vrije lopen.

Offence
En weer kwam de offence van Carlos Pena. De eerste honkman sloeg zijn tweede homerun van het seizoen in de derde inning, nadat Matt Joyce in de eerste inning al een punt binnen had geslagen met een RBI-triple. Starter Phil Hughes was verantwoordelijk voor die punten. Hughes liet slechts twee punten toe, maar pitchte slechts 4,2 innings.

In de zesde inning sloeg Jeff Keppinger zijn eerste homerun in een Rays uniform. Dat deed hij op reliever Boone Logan.

Andere uitslagen:
Toronto Blue Jays – Cleveland Indians 3-4
Carlos Santana sloeg twee homeruns op zijn 26e verjaardag. Het is de eerste overwinning voor de Tribe na twee extra innings losses.

Atlanta Braves – New York Mets 5-7
Jonathon Niese pitchte de eerste zes innings een no-hitter. Echter kwamen de Braves in de zevende inning plotseling terug tot 7-4 en moesten de Mets nog alle zeilen bijzetten om het niet tè spannend te maken. De Mets beginnen het jaar 3-0, terwijl de Yankees 0-3 beginnen. Dat gebeurde pas twee keer eerder in de historie: 1973 en 1985.

Miami Marlins – Cincinnati Reds – 5-6
Carlos Zambrano maakte zijn debuut voor de Marlins. Big Z kreeg drie punten tegen in de eerste inning, maar pitchte vervolgens een redelijke wedstrijd: in totaal zes innings en vier punten. Het was echter niet genoeg, mede door twee homeruns van Jay Bruce.

Philadelphia Phillies – Pittsburgh Pirates 4-5
De Pirates wonnen weer dankzij een walk-off. Dit keer in de negende inning dankzij Andrew McCutchen.

Minnesota Twins – Baltimore Orioles 1-3
Colorado Rockies – Houston Astros 2-3
Washington Nationals – Chicago Cubs 3-4

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen