Ray Lewis: Larger than life

Door

Vijf plays lang stond Ray Lewis in het veld met zijn Ravens terwijl alle spieren in zijn rechterschouder al waren afgescheurd. Met een voorsprong van slechts acht punten in het vierde kwart op bezoek bij de Cowboys tacklet hij met één arm, om na de 2-minute warning niet terug te keren op het veld. Hopelijk was het niet de laatste actie van de beste linebacker in de NFL.

“Toen ik geblesseerd raakte, moest ik keuzes maken,” zegt Lewis tegen de Associated Press als hij in 2004 de award voor ‘NFL Defensive Player of the Year’ in ontvangst neemt. “Ik had bij de pakken neer kunnen gaan zitten omdat ik aan één van mijn beste seizoenen ooit begonnen was, of ik kon doen wat ik uiteindelijk deed: groter, sneller en sterker terugkomen.” Een seizoen daarvoor had hij nog elf wedstrijden gemist door een schouderblessure, maar eigenlijk was een wederopstanding het enige logische vervolg. Ray Lewis zet elk drama, elke tegenslag om in positieve energie, ook buiten het veld.

De speler

Ray Anthony Lewis (1975) is 21 jaar jong als de Baltimore Ravens hem in 1996 draften (26ste keuze overall). Hij stopt daarvoor een jaar eerder met zijn studie aan de universiteit van Miami. De Ravens zien dat jaar het levenslicht nadat Art Modell (de toenmalige eigenaar van de Cleveland Browns) zijn franchise naar Baltimore wilde verhuizen. De league ‘heractiveert’ de Browns uiteindelijk in 1999 en de Ravens worden officieel een ‘expansion team’. Lewis ging toen al voor het derde jaar op rij naar de Pro Bowl, voerde de NFL aan met 168 tackles en werd verkozen tot ‘NFL Alumni Linebacker Of The Year’.

Klik op de afbeelding om het hele verhaal van Ray Lewis te lezen.

Ook leuk om te lezen