Ravens zonder Lewis, Bengals wellicht zonder Green

Door

 

Het is midden november en de NFL begint steeds meer de vorm van een slijtageslag aan te nemen. Steeds meer teams moeten belangrijke spelers missen, maar deze speelronde is er een opvallende naam onder de afwezigen.

Ray Lewis, de 36-jarige linebacker van de Baltimore Ravens en tweevoudig verdediger van het jaar, ontbreekt hoogstwaarschijnlijk aanstaande zondag in verband met een teenblessure. Lewis is al jarenlang het kloppende hart van de Baltimore verdediging, die al evenlang bekend staat als één van de beste in de NFL.

De afwezigheid van Lewis zou goed nieuws zijn voor Andy Dalton en de Bengals, die op bezoek moeten in Maryland. Cincinnati overtreft dit seizoen alle verwachtingen en beide ploegen staan dan ook maar één winstpartij achter op de Steelers in de AFC North.

Coach John Harbaugh en zijn Ravens moeten de Bengals zien te verslaan om aansluiting te houden met aartsrivaal Pittsburgh, maar zullen daarbij dus waarschijnlijk geen hulp krijgen van Lewis. Dat zal een vreemde gewaarwording zijn voor Harbaugh, die de bikkelharde veteraan nog nooit eerder hoefde te missen. Sinds zijn aantreden in 2008 kon hij altijd op Lewis bouwen. De laatste wedstrijd die Lewis aan zich voorbij moest laten gaan was maar liefst 57 wedstrijden geleden, in 2007.

De Bengals verloren vorige week nog van de Pittsburgh Steelers, maar zijn desalniettemin een legitieme kandidaat voor de wildcard race.  Joe Flacco heeft in zijn periode als quarterback van de Ravens veel moeite met de ploeg van coach Marvin Lewis gehad. Drie van de laatste vier onderlinge ontmoetingen eindigden in het voordeel van de Bengals. Ook Flacco zal gezien hebben dat Ben Roethlisberger vorige week maar liefst vijf keer tegen de grond werd gewerkt door de defensive line van de Bengals.

Maar ook Cincinnati kent een problematisch blessuregeval. Rookie receiver A.J. Green trainde donderdag niet mee en er zal waarschijnlijk pas zondag beslist worden of hij in actie zal komen. Met 41 receptions is hij het favoriete doelwit van Andy Dalton, maar dankzij een knieblessure is het dus niet zeker of hij in actie zal komen in deze belangrijke botsing in de AFC North.

 

Ook leuk om te lezen