Ravens zetten grote uitslag neer in eerste oefenwedstrijd

Door

Baltimore Ravens v Tampa Bay BuccaneersDe Baltimore Ravens hebben hun eerste oefenwedstrijd in winst omgezet. In het Raymond James Stadium werden de Tampa Bay Buccaneers met 44-16 verslagen. Uitslagen zeggen maar heel weinig tijdens preseason, maar toch zal de overwinning de Ravens goed doen. Het begin van de wedstrijd was echter voor de thuisploeg. De Bucs maakten dankbaar gebruik van een interception die quarterback Joe Flacco gooide. De bewierookte ster van de laatste play-offs noteerde uiteindelijk negen pogingen, waarvan zeven aankwamen voor 57 yards. Collega starter Josh Freeman probeerde zeven maal een bal te gooien, waarvan er vier aankwamen voor 34 yards. Bij de Ravens speelde backup QB Tyrod Taylor een prima wedstrijd met twee touchdowns. Bij Tampa gooide Mike Glennon nog wel een aardige wedstrijd, derde QB Adam Weber bakte er vrij weinig van met twee interceptions.

Regen
De wedstrijd kende een aantal hoogtepunten die vooral bij de uitspelende Ravens waren te bewonderen. Met de tweede keuzes in het veld zijn altijd leuke verrassende momenten te verwachten. De wedstrijd kende een kentering tijdens het tweede kwart toen de Bucs een punt lieten vallen voor een fumble gevolgd door een touchdown gemaakt door running back Bernard Pierce. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam kreeg Ravens quarterback Taylor het steeds meer op zijn heupen. Geholpen door een paar dubieuze pass interference calls van de zebra’s scoorden de Buccaneers nog wel een touchdown voor een 13-7 voorsprong. Tampa hield het echter daarna voor gezien en de Ravens deelden voor rust nog twee klappen uit door een prima ‘two-minute drill’ af te ronden met een touchdown van Anthony Allen. Waar iedereen vervolgens dacht aan rust en een nieuw droog tenue kwam Ravens special teams nog even met een ‘blocked punt’. 24-13 derhalve met rust.

Turnover machine
Ook na rust bleef de dynamische Taylor verrassen met afwisselend spel en liet ook zien zelf over de nodige snelheid te beschikken. Een mooie touchdown pass op LaQuan Williams zorgde na vier minuten in het derde kwart al voor een 31-13 voorsprong voor Baltimore. Her en der lieten de Buccaneers steeds meer ballen vallen voor fumbles en zoals eerder gemeld maakte derde quarterback Weber het er niet beter op met twee interceptions. Het enige serieuze wapenfeit van de Buccaneers was een 45 yard field goal. Het zegt veel over de Ravens defense dat drie turnovers forceerde. Special teams deed met twee andere turnovers ook een duit in het zakje. Een touchdown van zevende ronde draft keuze Aaron Mellette na een interception van Moe Lee en een paar rake field goals (waarvan één van 57 yards) van de wederom uitmuntende kicker Justin Tucker zorgden voor een ruime 44-16 overwinning. Geen slechte manier voor de Ravens om preseason mee te beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen