Ravens strikken quarterback Ryan Mallett

Door

dm_100925_ncf_ryan_mallet
De Baltimore Ravens hebben voor de laatste drie wedstrijden van het seizoen Ryan Mallett gecontracteerd. De club heeft het aantrekken van de nieuwe quarterback nog niet bevestigd, maar volgens Dianna Marie Russini van ESPN is de komst van Mallett rond.

Mallett moet de problemen op de spelverdelerspositie oplossen. Startende quarterback Joe Flacco raakte geblesseerd en kan de rest van het seizoen niet in actie komen. Vervanger Matt Schaub liep tegen een blessure aan zijn borst op en moest zijn startende positie afstaan aan Jimmy Clausen, die zondag de derde starter in vier weken was. Clausen wist de Ravens (4-9) tegen Seattle naar slechts twee field goals en zes punten te leiden. Het is niet bekend of Mallett gelijk basisspeler zal worden, of dat hij gehaald wordt voor het geval ook Clausen geblesseerd zou raken.

Het lijkt wel belangrijk voor Baltimore om Mallett duidelijkheid te geven waar hij aan toe is, want eerder dit seizoen werd hij vanwege wangedrag ontslagen bij de Houston Texans. Mallett verloor hier zijn basisplaats aan Brian Hoyer en miste in een week tijd een training en de teamvlucht naar Miami voor de wedstrijd tegen de Dolphins. Een dag later mocht Mallett zijn koffers pakken in Houston en werd hij aan de kant gezet. Anderhalve week geleden was Mallett al in Baltimore voor een try-out, maar toen kreeg hij geen contract. De nieuwe blessure van Schaub, die mogelijk het einde van seizoen betekent, heeft de Ravens nu toch gedwongen tot het vastleggen van een extra quarterback.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen