Ravens rookie Matt Elam niet bang voor ‘oudje’ Calvin Johnson

Door

Cincinnati Bengals v Detroit LionsKomende maandag staat er in Detroit een geweldig gevecht op de speelkalender wanneer de Baltimore Ravens op bezoek gaan bij de Lions. Beide teams staan op een 7-6 record en willen in het naseizoen spelen. De Lions hebben daarnaast nog een grote kans op het winnen van hun divisie. En zeg je Detroit, dan zeg je Megatron. Alhoewel de Ravens in Jimmy Smith dit seizoen een uitstekende cornerback hebben mag hij nog niet de schoenen poetsen van Calvin Johnson. En dan hebben we nog Matt Elam. De rookie safety van Baltimore. Hij omschreef eerder deze week Johnson als “groot, snel, atletisch en niet te stoppen.” En oud. Oud?

Als Elam gestopt was bij “niet te stoppen” was er niet zo veel aan de hand geweest. Maar de journalisten wilden graag weten hoe je Johnson stopt. De safety kwam met een verrassend antwoord:

“Hij is best wel oud, dus fysiek moet ik het nog zien. Hij is een grote jongen, maar wel een stuk ouder. Ik denk dat wanneer ze ouder worden het fysiek minder wordt, snap je wat ik bedoel? We gaan het hem lastig maken; oncomfortabel.”

Cincinnati Bengals v Baltimore RavensJohnson is 28 en dus zes jaar ouder dan Elam (foto). Qua verschijning is de wide receiver van de Lions langer, breder en zwaarder. Veel langer, breder en zwaarder. Bij ESPN wisten ze niet wat ze hoorden: “Hij (Elam) heeft het helemaal fout. Johnson is niet oud en hij is fysiek zeer sterk. Je mag wel een keer wat roepen, maar dit is buiten alle proporties. Daar komt hij nu wel achter onder de schijnwerpers van Monday Night Football,” aldus Jamison Hensley. “Als Johnson oud is, kan ik niet wachten om te horen hoe Elam volgende week over Tom Brady denkt.” Elam, die dit jaar rustig en enigszins schuchter overkomt voor de camera’s is dus uit zijn slof geschoten. Een heuse ‘rookie mistake.’ Ook Ravens quarterback Joe Flacco snapte niets van zijn collega: “Dude, wat zei je daar nou? “

We weten hoe het tijdens speelronde acht Dez Bryant verging die het ook nodig vond zichzelf te profileren ten opzichte van Johnson. Niet goed. Megatron pakte 329 yards tegen de Dallas Cowboys en Bryant 72. Sport laat zich van tevoren niet snel voorspellen, maar Elam moet wel de wedstrijd van zijn leven spelen om Johnson af te stoppen tijdens Monday Night Football. Voor het oog van de hele natie.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Thomas 7 jaar ago

    Denk dat Elam een psychose kreeg toen hij dit zei. (doventolk, Mandela)

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen