Rashard Lewis tevreden over zijn rol bij de Miami Heat

Door

BannerPlayoffs

Rashard Lewis start zeer waarschijnlijk voor de Miami Heat in Game 1 van de 2014 NBA Finals. Een zin die je gedurende het reguliere seizoen nooit had durven zeggen, zeker gezien de 22 DNP’s (Dit Not Play-Coach Decision) achter de naam van de 34-jarige veteraan.

Lewis stond in de maand maart en april slechts 107 minuten in het veld en hij kwam in Game 1 en 2 van de Eastern Conference Finals tegen de Indiana Pacers niet in actie. Een blessure van Chris ‘Birdman’ Andersen bracht daar verandering in. Lewis werd afgestoft van de bank en speelde voor Miami een belangrijke rol met zijn schot van afstand, 6-uit-9 driepunters in Game 5 en 3-uit-7 driepunters in Game 6.

Lewis is tevreden met zijn rol bij de Miami Heat, al schrok hij wel even toen coach Eric Spoelstra in de East Finals een beroep op hem deed. Zijn shooting motion oogt iets trager dan in zijn beste jaren, maar hij laat tot dusver zien dat hij nog aardig kan mikken.

Vergeet niet, Lewis speelde negen seizoenen voor de Seattle SuperSonics en vier seizoenen voor de Orlando Magic waarin hij gemiddeld meer dan zestien punten scoorde in ongeveer 34 minuten speeltijd per wedstrijd. Hij werd twee keer uitgeroepen tot All-Star (2005, 2009) en haalde in het seizoen 2008-2009 met de Magic de NBA Finals waarin uiteindelijk de Los Angeles Lakers een maatje te groot waren.

Vier jaar later pakte hij alsnog een titel als speler van de Heat, maar Lewis kweekte vooral zitvlees op de bank. In elf wedstrijden speelde hij niet meer dan vijf minuten gemiddeld. Zijn rol in de finale van dit seizoen lijkt een stuk groter. Schutter Mike Miller is niet meer bij de ploeg en Shane Battier (volgend seizoen College Basketball analist) is niet meer de Battier die in Game 7 tegen de Spurs zes driepunters raakte.

Voor Lewis ligt er dus een kans om met zijn range en huidige vorm de verdediging van de Spurs uit elkaar te spelen.

Lees ook:

VIDEO: Terugblik NBA Finals 2013 Spurs vs. Heat
Tim Duncan: ‘Deze keer pakken we Miami’

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen