Rangers winnen in shootout alsnog van Bruins

Door

New York Rangers v New Jersey Devils

De New York Rangers hebben hun derde overwinning op rij geboekt. In TD Garden waren de gasten te sterk voor de Boston Bruins, al was daar wel een shootout voor nodig. De New Jersey Devils zagen hun win streak beëindigd worden. In eigen huis moesten zij het hoofd buigen voor de Carolina Hurricanes: 4-2.

Zwakke derde periode

De Rangers zullen echter niet alleen hun overwinning onthouden. Toen Anton Stralman vroeg in de derde periode voor de 3-0 tekende, leken de punten al binnen. De Bruins gaven niet op en kwamen via Krejci, Horton en Marchand langszij: twee van de drie doelpunten vielen in de laatste twee minuten. De Bruins moesten in de shootout echter alsnog hun meerdere erkennen in de Rangers.

Doelman Craig Anderson zette zijn goede vorm door met een shutout tegen de Buffalo Sabres. De Ottawa Senators waren met 2-0 te sterk voor de Sabres, die liefst 42 op doel schoten.

Conferenceleider New Jersey Devils zag Jiri Tlusty in de derde periode twee treffers produceren. Tlusty flikte maandag tegen de Islanders al hetzelfde kunstje en opnieuw was het genoeg voor de overwinning. De Devils zagen daarmee hun win streak van vijf wedstrijden beëindigd worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen