Rangers verwelkomen Beltre

Door

Na een aantal weken vol onduidelijkheden, is het dan eindelijk definitief. Adrian Beltre zal de komende zes seizoen het shirt van de Texas Rangers gaan dragen. In die periode zal hij zo’n 96 miljoen dollar opstrijken.

,,We weten allemaal dat de Rangers een goed team hebben,” verklaarde Belte. ,,Ik wil wat winnen en het team heeft aan mij laten zien dat ze er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat we wat gaan winnen. Dat maakte de keuze voor de Rangers een makkelijke.”

De 31-jarige Beltre, die het afgelopen seizoen voor de Boston Red Sox een slagpercentage had van .328 en tevens 28 homeruns wist te slaan, was een free agent. De tweevoudig Golden Glove-winnaar zal voor de Rangers als derde honkman gaan spelen.

,,De organisatie kreeg vorig jaar al een idee van welke kant wij op willen met dit team,” vertelde Rangers-general manager Jon Daniels. De Rangers haalden afgelopen seizoen voor het eerst de World Series, maar verloren daarin na vijf wedstrijden van de San Francisco Giants. ,,Met het aantrekken van Beltre willen we een signaal aangeven dat we het komende seizoen dezelfde doelen nastreven, alleen dan met het enige verschil dat we de finale ook willen winnen,” liet Daniels weten over de ambities van de Rangers.

Zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe team vindt plaats op 1 april wanneer de Rangers op eigen veld Beltre’s oude team, de Boston Red Sox, ontvangen.

Foto: soxblog.projo.com

Ook leuk om te lezen