Rangers vermorzelen Pens, Flyers winnen weer

Door

Pittsburgh Penguins v New York RangersIn de eerste wedstrijd na de trade deadline, lieten de New York Rangers zien dat zij goede versterkingen hadden gehaald. Drie nieuwkomers wisten gisteren namelijk tot scoren te komen in de met 6-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen de Pittsburgh Penguins. In Philadelphia waren de Flyers met 5-3 te sterk voor de Montreal Canadiens, waardoor ze nu een winning streak van drie wedstrijden hebben.

De New York Rangers maakten voor de trade deadline nog een paar deals en de debutanten die in het duel met de Penguins op het ijs stonden, lieten meteen van zich horen. Ryan Clowe, die overkwam van de San Jose Sharks en dit seizoen nog geen doelpunt scoorde, was meteen twee keer trefzeker, terwijl Derick Brassard en John Moore, die allebei onderdeel waren van de ruil van Marian Gaborik naar de Columbus Blue Jackets, ook een belangrijk aandeel hadden. Zo was Brassard goed voor een goal en drie assists en wist Moore één keer het net te vinden.

Deze aanvalsdrang was veel te veel voor de koploper in de Eastern Conference, die hiermee tegen zijn tweede nederlaag in twee dagen aanliep. De Penguins, die eerder op de dag nog center Jossi Jokinen overnamen van de Carolina Hurricanes vanwege de blessure van Sidney Crosby, kwamen er vanaf het begin niet aan te pas en wisten bijvoorbeeld in de eerste elf minuten geen enkel schot op doel af te vuren.

De Rangers legden de basis voor hun eerste thuisoverwinning op de Penguins sinds 29 november 2011 in de eerste periode die met een 3-0 voorsprong werd afgesloten. Met deze zege doen de Rangers goede zaken in de strijd om een play-offticket en stijgen naar de zevende plek. De Penguins blijven op de eerste plaats staan.

Laatste strohalm

De Flyers lijken zich aan hun laatste strohalm vast te pakken met betrekking tot plaatsing voor de play-offs. De ploeg uit Philadelphia kent een moeilijk seizoen maar boekte gisteren tegen de Canadiens hun derde overwinning op rij. Mede dankzij drie doelpunten in de slotperiode werden de Canadezen met 5-3 verslagen. De Flyers bezetten nu de elfde plek in het oosten, met vier punten achterstand op plek acht. De Canadiens verzuimen in te lopen op de Penguins en blijven tweede.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen