Rangers sturen Strop naar Triple-A

Door

Twee dagen nadat Kenley Jansen door de Dodgers naar Double-A werd gestuurd, besloten de Texas Rangers de andere reliever met een Nederlands paspoort, Pedro Strop, naar Triple-A te sturen.

De Rangers kwamen tot deze beslissing, omdat zij ruimte moesten maken op het roster voor reliever Mark Lowe, die voor het seizoen door de Rangers als free agent werd aangetrokken.

Lowe begon slecht aan het seizoen en werd naar de Minors gestuurd om aan zijn mechanics te werken. Dat gaf Strop de kans om zich op het hoogste niveau te bewijzen.

Aanvankelijk ging dat heel erg goed: na 10 innings in de MLB had hij een ERA van 1.04. Op dinsdag moest hij echter in de 4-3 nederlaag tegen de Mariners toestaan dat de M’s op zijn werpen in een inning drie punten scoorden.

Voor de Rangers was dit een teken dat hij zijn zenuwen in belangrijke situaties nog niet altijd de baas is. Iets wat zij van pitchers in hun bullpen op dit moment wel nodig hebben nu hun closer Neftali Feliz geblesseerd is.

General Manager Jon Daniels zei het volgende over Strop: ,,We zien nog steeds veel in hem voor de toekomst, maar met de staat van onze bullpen van dit moment denken we dat het beter is dat hij in Round Rock (Triple-A) aan zijn issues kan werken.”

Strop gooide in 9.2 innings 9 keer drie slag en zeven keer vier wijd. Zijn ERA blijft voorlopig op 3.72 staan.

Foto: nimg.sulekha.com

Ook leuk om te lezen