Rangers profiteren van zwaktes Penguins

Door

Pittsburgh Penguins v New York Rangers

In eigen huis boekten de New York Rangers een knappe 1-5 zege tegen de Pittsburgh Penguins. De Rangers wisten de zwaktes van de koploper in de Eastern Conference haarfijn bloot te leggen.

Het begin was voor de Penguins, maar doelman Henrik Lundqvist stond een openingstreffer in de weg. De Rangers konden, geholpen door hun forecheck, daarna profiteren van enkele turnovers van de Penguins. Die turnovers leidden tot een 0-2 stand na één periode. De Penguins kregen daarna voldoende kansen om op de powerplay terug te keren in de wedstrijd. De powerplay kansen werden met één goal uit 6 mogelijkheden echter onvoldoende benut. Via goals van Boyle, Callahan en Brassard wisten de Rangers hun marge nog ruimschoots te vergroten voor een 1-5 eindstand.

De Penguins lijken daarmee het deksel op de neus te krijgen voor het gebrek aan fitheid bij de wingers uit de top 6. Chris Kunitz miste enkele dagen de training en Pascal Dupuis viel tijdens het duel uit met een nog onbekende blessure. James Neal en Beau Bennett waren al langere tijd geblesseerd, maar zijn op de weg terug.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen