Rangers opnieuw in ALCS

Door

De Texas Rangers plaatsen zich dinsdag voor de tweede keer op rij voor de ALCS. De Rangers waren in Game 4 met 4-3 te sterk voor de Tampa Bay Rays die, net zoals vorig jaar, net te kort komen tegen de formatie uit Texas. Adrian Beltre was de gevierde man met drie homeruns in de wedstrijd.

Beltre schreef met zijn prestatie een stukje geschiedenis. De derde honkman van de Rangers, die deze serie begon met 1 uit 11, is nu de zevende speler in de Major League die drie homeruns wist te slaan in een postseason game. De Rangers, die zich thuis voelen in Tropicana Field, vielen Rays’ starter Jeremy Hellickson direct aan in het begin van de wedstrijd dankzij homeruns van Ian Kinsler en Beltre.

De Rays lieten de achterstand niet verder lopen dan twee runs en bewaarde het beste voor de negende inning. Met Rangers’ closer Neftali Feliz op de heuvel wist Casey Kotchman een honkslag te produceren waarop Sean Rodriguez scoorde. Aan Desmond Jennings, in Game 3 goed voor twee homeruns, de gelegenheid om met twee outs de stand gelijk te trekken.

Jennings maakte contact met zijn knuppel, maar de bal zeilde niet ver. De Rangers maakte de laatste out en vierde het feestje in St. Petersburg. Feliz pakte zijn derde save van de serie en Beltre ontving de felicitaties van zijn teamgenoten. De Rangers schopten het vorig jaar tot de World Series waarin werd verloren van de San Francisco Giants.

De Rangers ontvangen in eigen huis de Detroit Tigers of de New York Yankees om het kampioenschap van de American League.

Ook leuk om te lezen