Rangers en Devils winnen beslissingswedstrijden

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De New York Rangers en de New Jersey Devils zijn de laatste twee ploegen die zich bij de laatste acht in de NHL Play-offs hebben gevoegd. De Rangers wonnen na drie periodes met 2-1 van de Ottawa Senators, de Devils hadden twee verlengingen nodig om de Florida Panthers van zich af te schudden: 3-2.

Defense

De New York Rangers wisten het schrijven van historie te voorkomen. Nog nooit verloren beide nummer 1 seeds in de eerste ronde hun serie, maar als de Rangers hadden verloren was dat, na de eerdere uitschakeling van de Vancouver Canucks, wel gebeurd.

De Rangers mochten voornamelijk hun defense danken voor de overwinning. Naast het feit dat zij maar één tegendoelpunt toestonden, waren Marc Staal en Dan Girardi verantwoordelijk voor de doelpunten.

Henrique

Adam Henrique was de grote man voor de New Jersey Devils in de zevende wedstrijd tegen de Florida Panthers. De rookie was in de eerste periode de maker van het openingsdoelpunt, maar toen na drie periodes een 2-2 tussenstand op het bord stond was een verlenging noodzakelijk.

In die verlenging was het opnieuw Adam Henrique die zichzelf op het scorebord zette. Het waren pas zijn eerste twee doelpunten in deze serie.

Volgende ronde

De New Jersey Devils stuiten nu op de Philadelphia Flyers. Dat betekent een zeer zware opgave voor de Devils, want doelman Ilya Bryzgalov noteerde in drie wedstrijden tegen de Devils dit seizoen twee shutouts met een save percentage van 0,987. De eerste wedstrijd is zondagavond om 21:00.

De New York Rangers stuiten op de Washington Capitals, die verrassend de regerend kampioen Boston Bruins uitschakelden. Blij zullen de Rangers daar niet mee zijn. Het is alweer de derde keer in de laatste vier jaar dat beide ploegen elkaar treffen, de vorige twee keren waren de Capitals de sterkste. Toen hadden zij echter wel het thuisvoordeel, dat ligt nu bij de Rangers. De eerste wedstrijd is zaterdagavond om 21:00.

 

Highlights

Ottawa Senators(8) – New York Rangers (1)

New Jersey Devils (6) – Florida Panthers (3)

Aankomende nacht beginnen de tweede ronde series alweer. De Phoenix Coyotes spelen hun eerste thuiswedstrijd tegen de Nashville Predators. De wedstrijd begint om 03:00. De laatste serie, die tussen de Los Angeles Kings en de St. Louis Blues, beginnen in de nacht van zaterdag op zondag om 01:00.
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen