Rangers en Bruins doen slechte zaken

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Vooraf vulden duizenden fans op de website van de NHL hun fantasy brackets in. De meest gekozen upset was die van (6) New Jersey Devils tegen (3) Florida Panthers en verder was iedereen er wel van overtuigd dat de top vier het vrij makkelijk zou hebben. Dat blijkt echter alles behalve het geval en de NY Rangers, Boston Bruins, Pittsburgh Penguins en ook de New Jersey Devils kijken tegen uitschakeling aan.

Gunless Rangers
Madison Square Garden was zelden zo stil en geslagen als gisteravond. Er namen slechts een handjevol fans de moeite om hun woede hoorbaar te maken na een barslechte wedstrijd van de Rangers. Ze gingen met 2-0 onderuit tegen de Ottawa Senators dankzij twee doelpunten van Jason Spezza. Zelf creëerden de Rangers amper kansen en kwamen ze al dichtbij, dan stond Ottawa goalie Craig Anderson als een muur voor zijn doel.

Topfavoriet New York keek na een openingstreffer van Spezza, een goal die uit de lucht kwam vallen na een minuutje of tien van goed spel van de Rangers, voor het eerst tegen een achterstand aan deze serie. Dat klinkt vreemd, maar op twee overtime goals van Ottawa na had de Canadese ploeg deze serie nog niet met leiding in de wedstrijd gespeeld. Normaal gesproken kwamen de Rangers van zo’n achterstand dit seizoen wel aardig van terug, maar deze serie ogen ze uitgeblust, alsof ze te vroeg hebben gepiekt en met vlagen maakt Tortorella onbegrijpelijke beslissingen als coach. Pijnlijk, voor een ploeg die sinds December koploper in de Eastern Conference was, maar geweldig voor de ijshockeyfans, die maar weer eens bewezen zien dat iedereen van iedereen kan winnen.

Extra slecht nieuws voor de Rangers is het feit dat ze Brian Boyle kwijt zijn met een hersenschudding. Die liep hij op bij een verwoestende hit (video) van Chris Neil, waarvan in de jaren ’90 zeker werd gezegd dat ‘t mocht, maar die met alle discussie van de laatste weken net zo goed vijf wedstrijden schorsing kan opleveren.

Stuivertje wisselen
Washington en Boston spelen alleen maar close games deze serie en ook game 5 werd met een verschil van één goal beslist. Het was alleen niet in overtime, zoals dat de eerste vier duels wel gebeurd was. Eindstand gisteravond was 4-3 met wederom een treffer van Capitals winger Alexander Semin en ook weer een uitstekend spelende Boston verdediger Dennis Seidenberg. Het winnende doelpunt kwam met amper 90 seconden op de klok van de stick van Troy Brouwer, die met zijn late powerplay treffer de Capitals een kans geeft om in eigen huis de serie te beslissen.

Rattenstreek
Eerder deze week kon je op Sport Amerika lezen dat de Florida Panthers hard eraan werken om ‘t jaar van de rat mogelijk te maken en ze lijken op weg om hun missie kracht bij te zetten door de sterke New Jersey Devils in toom te houden. Na een 2-2 stand na vier wedstrijden werd in eigen huis met 3-0 gewonnen door doelpunten van Versteeg, Upshall en Kopecky. Won Devils goalie Martin Brodeur nog game 4 voor zijn team, dit keer werd de show en de wedstrijd vooral gestolen door Jose Theodore (foto), die na jaren in de marge van de league eindelijk weer eens zijn keeperstalent laat zien en Florida op weg helpt naar echte successen.

Highlights

(1) New York Rangers vs (8) Ottawa Senators

(3) Florida Panthers vs (6) New Jersey Devils

(2) Boston Bruins vs (7) Washington Capitals

Programma

Er staan zometeen weer twee wedstrijden op ‘t programma. Om 18.00 Nederlandse tijd spelen de Pittsburgh Penguins opnieuw om eliminatie tegen de Philadelphia Flyers en om 21.00 hebben de Boston Bruins diezelfde missie in hun treffen met de Washington Capitals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen