Rams nemen snel afscheid van Titus Young

Door

Detroit Lions v Minnesota VikingsTitus Young’s verblijf bij de St. Louis Rams was kort en blijkbaar niet heel krachtig. De wide receiver is alweer onderweg naar huis na slechts een paar dagen St. Louis. Coach Jeff Fisher verklaarde dat er vooraf te weinig achtergrondonderzoek is gedaan. Hij concludeerde dat Young “niet de beste optie” is voor de Rams. “We zagen Titus als een uitstekende jonge speler,” zei Fisher. “We hebben tijd met hem doorgebracht, zo’n vier dagen en besloten dat we beter een andere richting uit kunnen gaan.”

Slecht gedrag
Young is vorig jaar drie maal verbannen geweest bij de Detroit Lions vanwege zijn gedrag, waaronder het stompen van teamgenoot Louis Delmas. Hij liet zich hierover indirect uit op Twitter: “Als jullie mij allemaal steeds wegsturen, laat me dan wegblijven. Ik heb genoeg van die bedreigingen.” Desondanks hadden de Rams schijnbaar hun redenen om de tweede ronde draft pick in 2010 van Boise State even van naderbij de bekijken. Young noteerde 48 receptions met zes touchdowns als rookie, maar duikelde vorig seizoen omlaag naar 33 catches en vier touchdowns.

Volledige aandacht
Volgens Fisher had de beslissing niets te maken met de gezondheid van Young. “We hebben hem gevraagd hier te komen om volledige aandacht van hem te krijgen. We zijn door een uitgebreid interview proces met hem gegaan.” De Rams zitten niet al te ruim in hun wide receivers met unrestricted free agents Danny Amendola en Brandon Gibson. Chris Givens en Brian Quick komen net uit hun rookie seizoen en dan blijft Austin Pettis nog over. De Rams zullen zich dus waarschijnlijk richten op de draft. Amendola zal sowieso een voorstel krijgen voor een vet contract.

Daarnaast zullen ze running back Steven Jackson, die een franchise-record neerzette met het achtste opeenvolgende seizoen met minimaal 1000 yards, willen behouden. Jackson heeft inmiddels een aanbieding op zak. “We hebben nog tijd genoeg.” zei Fisher. “Het proces stopt nooit, de communicatie is non-stop.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen