‘Rampage’ Jackson mag toch voor de UFC vechten

Door

UFC 123: Machida v Jackson

Quinton ‘Rampage’ Jackson is succesvol in beroep gegaan bij de rechter, nadat zijn vorige werkgever Bellator zijn gevecht voor de UFC had geblokkeerd. Jackson tekende vorig jaar een contract bij de UFC. Hij beëindigde zijn vorige deal met Bellator, omdat ze hem niet meer betaalde.

Toen eenmaal duidelijk was dat Jackson dit weekend in actie zou komen besloot Bellator daar een stokje voor te steken. Ze stapten naar de rechter en vonden dat Rampage nog bij hun onder contract stond. De rechter stelde hen in het gelijk, waardoor de vechter van de fight card werd gehaald enkele weken geleden. Op social media liet Jackson weten dat hij in beroep zal gaan en hij hoop had op een goede afloop. Gisteren bleek dat ook te kloppen. Voor Bellator was Jackson het uithangbord van de organisatie.

The A-Team
Jackson keert zo na twee jaar afwezigheid terug in de octagon. Hij was zes jaar actief in de UFC en won onder andere de Light Heavyweight titel. Ook was hij te zien als B.A. in de actiefilm The A-Team. UFC baas Dana White is in ieder geval opgelucht dat de pay per view dit weekend weer kan beschikken over Jackson. “We zijn blij met het besluit van de rechter. Ik kijk uit naar zijn terugkeer in de octagon zaterdag”, aldus White. Zaterdag vecht Jackson tegen Fabio Maldonado tijdens UFC 186.

Foto’s: Getty Images / Zuffa

Ook leuk om te lezen