Ramirez heeft nog recht op smak geld van Dodgers

Door

De in financiele moelijkheden verkerende Los Angeles Dodgers hebben er een probleem bij gekregen. Volgens goed ingevoerde bronnen moet de club voor 30 juni 8,3 miljoen dollar uitbetalen aan Manny Ramirez, de oud-speler van de club. Dit meldde bronnen maandagavond tegenover ESPN.

De veelbesproken slagman tekende in 2009 een contract bij de Dodgers ter waarde van zo’n 42 miljoen dollar. Echter, Ramirez werd vorig jaar getrade richting de Chicago White Sox. Onderdeel van de trade was dat zijn oude ploeg hem nog een gedeelte bleef doorbetalen. Zodoende zo ‘Manny’ zowel in 2012 als 2013 ook nog eens 8,3 miljoen dollar moeten ontvangen.

Voor Frank McCourt, de eigenaar van de Dodgers, zal het bericht slecht ontvangen worden. McCourt had het net voor mekaar gekregen dat de salarissen van deze maand uitbetaald zouden worden, ondanks de financiele perikelen binnen de club.

De club staat al sinds april onder toezicht van Tom Schieffer, die door de MLB is aangesteld om uit te zoeken naar hoe de wanorde is ontstaan.

Hoogstwaarschijnlijk zal McCourt over twee weken voor de rechter toestemming vragen om de extra miljarden tv-gelden van Fox te mogen gebruiken voor de organisatie.

Tot op het heden heeft de MLB dat tegengehouden, aangezien zij eerst willen weten hoe de financiele malaise is ontstaan.

Foto: ac1.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen