Rajon Rondo naar Kings, Houston behoudt sterkhouders

Door

Oklahoma City Thunder v Dallas Mavericks

Teams zijn drukker dan druk met het inpalmen van alle beschikbare free agents. Hier een overzicht van de laatste transfers, contractverlengingen en geruchten.

Lees hier naar welk team DeAndre Jordan trekt.

Kings halen Rondo
Het is de Sacramento Kings dan toch gelukt om een grote naam binnen te halen deze free agency periode. Rajon Rondo komt de rangen versterken met een éénjarige deal ter waarde van bijna 10 miljoen dollar. Een koopje gezien de geschiedenis van de point guard, maar niet gezien zijn laatste periode bij de Dallas Mavericks. Daar liet de inzet van Rondo te wensen over en ging hij ettelijke keren in de clinch met coach Rick Carlisle.

Rondo zou geopteerd hebben voor een contract van één seizoen om in de zomer van 2016 te kunnen profiteren van de gigantische stijging van de salary cap, om zo een langer én duurder contract te tekenen. Zijn komst naar Sacramento zou bovendien veel te maken gehad hebben met goede vriend Rudy Gay.

Houston behoudt sterkhouders
Ondertussen bouwen de Houston Rockets voort aan het behoud van het team dat afgelopen seizoen de Western Conference Finals haalde. Eerst werd duidelijk dat ze met point guard Patrick Beverley een vierjarig contract van 25 miljoen dollar overeen gekomen waren. Iets later gaf ook Corey Brewer zijn goedkeuring voor een driejarig contract van 24 miljoen dollar. De Rockets hopen verder nog steeds op de komst van LaMarcus Aldridge.

Harris blijft in Orlando
Ook Tobias Harris verhuist niet van team. De forward ondertekende namelijk een nieuw contract bij de Orlando Magic: vier jaar ter waarde van 64 miljoen dollar. Harris was in zijn tweede seizoen bij de Magic goed voor gemiddeld zeventien punten en zes rebounds, met een schotpercentage van bijna 47% en ruim 36% op driepunters. De Magic zouden verder dicht bij een akkoord zijn met point guard C.J. Watson.

Knicks halen Williams
Nadat ze eerder Arron Afflalo en Robin Lopez in huis haalden, hebben de New York Knicks vannacht een derde versterking gehaald. Derrick Williams komt over van de Sacramento Kings en dat met een contract voor twee seizoenen, ter waarde van 10 miljoen dollar. Williams was de tweede pick in de 2011 draft (dezelfde als Harris) door Minnesota, maar kon de hoge verwachtingen tot nu toe niet inlossen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen