Raiders verpesten Tebow’s debuut als starter

Door

Tim Tebow maakte zondagavond zijn debuut als startende quaterback voor de Denver Broncos in het duel met Oakland Raiders. De Broncos verloren opnieuw, voor de negende keer in de laatste tien wedstrijden, maar Tebow, die furore maakte als Florida-quaterback gedurende zijn college tijd, liet een prima indruk achter. Mede dankzij een touchdown pass en een zelf binnen gelopen touchdown van de debutant stond er bij rust een verrassende 17-17 tussenstand op het bord.

Raiders-coach Tom Cable kon deze tussenstand maar moeilijk accepteren en liet dat duidelijk merken in het kleedlokaal. ,,Vanaf het begin tot het einde van de rust was de coach aan het woord,” gaf Raiders-defensive tackle Tommy Kelly toe. ,,En dat ging niet op een bepaald vriendelijke manier.”

De donderspeech had wel effect, want in de tweede helft denderden de Raiders over de Broncos heen, wat uiteindelijk in een 39-23 overwinning resulteerde. Hierdoor houdt de ploeg uit Oakland, die nu 7-7 staat, nog een kleine kans op plaatsing voor de play-offs.

Voor Denver (3-10) was er opnieuw niks te vieren, maar desondanks keek Tebow toch tevreden terug op zijn allereerste start in de NFL. ,,Je speelt tegen de grootste, sterkste en snelste spelers ter wereld, maar het blijft gewoon een potje football, dus zo spannend was het allemaal niet,” was het nuchtere antwoord van Tebow. ,,Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik wel heb staan genieten gedurende de wedstrijd.”

Foto: 4.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen