Raiders stellen Bresnahan aan als defensive coördinator

Door

De Oakland Raiders hebben Chuck Bresnahan aangesteld als hun nieuwe defensive coördinator. De organisatie had de man nog maar vorige maand binnengehaald als assistent coach maar kon hem nog niet direct een functie toewijzen.

Head coach Hue Jackson zei dat hij al had rondgekeken voor een nieuwe defensive coördinator, maar koos toch voor Bresnahan, waarmee hij nog samenwerkte in Cincinnati.

,,Doordat ik al de kans had om samen met hem in de vergaderingen rond de verdediging te zetelen en hem die verdediging zag leiden maakte het een makkelijke keuze om hem als coördinator aan te stellen,” zei Jackson. ,,Ik ben onder de indruk van zijn passie, aandacht voor detail en energie. Deze groep coaches geeft ons de kans om de beste defense in de NFl te hebben.”

De Raiders hebben een totale verandering doorgevoerd op defense. Rod Woodson kwam erbij als cornerback coach en Greg Biekert mag er de linebackers coachen. Beiden speelden nog voor Bresnahan, toen hij bij de Raiders defensive coördinator was van 2000 tot 2003.

,,Dit is een fantastische kans voor mij om terug bij de Raiders te werken waar ik zoveel goede jaren kende,” zei Bresnahan. ,,Het is echt leuk om terug bij Jackson te coachen door zijn passie en energie. Ik ben ook enthousiast over het feit dat ik met zo’n getalenteerde groep mensen in de coaching staff zit.”

Vorig seizoen was Bresnahan defensive coördinator voor Florida in de United Football League. Eerder was hij defensive coördinator bij Cincinnati en assistent coach bij de Indianapolis Colts en Cleveland Browns.

Foto: csncalifornia.com

Ook leuk om te lezen