Raiders houden selectie bij elkaar

Door

De Oakland Raiders zijn intern al heel actief bezig geweest om spelers niet op de transfermarkt te krijgen. Met resultaat, want ze hebben vijf spelers kunnen vastleggen voor een totaalprijs van 80 miljoen dollar.

,,Als je contracten afspreekt met de spelers zoals wij het deden, is dat met zicht op de toekomst,” zei teamafgevaardigde John Herrera tijdens de NFL Combine. ,,Die spelers zullen moeten komen en hun geld verdienen voor ze het krijgen uitbetaald. De Raiders hebben nog geen cent uitbetaald tot nu toe.”

Oakland gave cornerback Stanford Routt 31,5 miljoen voor drie jaar, defensive tackle Richard Seymour 30 miljoen voor twee jaar, linebacker Kamerion Wimbley (foto) een franchise tag van 10,1 miljoen dollar, defensive tackle John Henderson 8 miljoen voor twee jaar en running back Rock Cartwright een nog niet gevalideerd contract.

,,Wat we deden is om ons team te beschermen,” zei Herrera. ,,Dit zijn dingen die we moeten doen om onze franchise en ons team te beschermen zodat we kunnen vooruitgaan.”

De Raiders probeerden Wimbley voor minder geld te houden en een terugkoopclausule in het contract te stoppen dat hen 3,5 miljoen dollar zou besparen, maar de NFL besliste dat dit niet reglementair is.

Nu hebben ze besloten om dan maar hun franchise tag te pinnen op de Wimbley, die vorig seizoen het meeste sacks had voor het team.

Foto: raidersnation.com

Ook leuk om te lezen