Raffi Torres 41 wedstrijden geschorst

Door

San Jose Sharks v Vancouver Canucks

Raffi Torres zal de eerste helft van het NHL seizoen moeten missen door een schorsing. De aanvaller van de San Jose Sharks kreeg deze schorsing na zijn headshot in een oefenwedstrijd tegen Anaheim Ducks.

In de wedstrijd tussen de Californische rivalen ging Raffi Torres over de scheef. Na een lange aanloop werd Jakob Silfverberg slachtoffer van de illegale check van Torres.

Door de schorsing zal Torres de helft van het seizoen en $ 440.860 aan salaris moeten missen. De aanvaller speelde vorig seizoen slechts vijf wedstrijden door een knieblessure. Het is de één-na-langste schorsing in de moderne NHL na de aanslag van McSorley op Donald Brashear.

Gelukkig kwam Silfverberg er redelijk onbeschadigd vanaf. Hij lijkt de eerste wedstrijd van de Anaheim Ducks in de competitie gewoon te kunnen spelen.

De eerste wedstrijd dat Torres weer in actie zou mogen komen is 14 januari tegen de Edmonton Oilers. De vraag is of de Sharks het risico nog wel willen lopen om hem op te stellen.

Repeat offender
Dit is namelijk niet de eerste keer dat Torres in de problemen komt met de Department of Player Safety. Dit zorgde ervoor dat de schorsing dit keer zo zwaar uit valt.

In bijvoorbeeld de play-offs van 2012 en 2013 waren schorsing van respectievelijk 25 wedstrijden en de rest van de tweede ronde zijn deel. De hit op Hossa betekende de langste schorsing uit de carrière van Torres.

Had ik niet gezegd dat we op Raffi Torres moesten letten? Dat hoeft voorlopig even niet meer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen