Nationals versterken zich met Rafael Soriano

Door

New York Yankees v Boston Red SoxOok Rafael Soriano is van de free agent markt. De pitcher verhuist van de New York Yankees naar de Washington Nationals. In de Amerikaanse hoofdstad ligt hij zeker tot en met 2014 onder contract met een optie voor 2015.

Soriano leek op weg naar de Tigers

Volgens het geruchtencircuit leek de 33-jarige Dominicaan richting de Detroit Tigers te gaan. Ook de big spenders van de Los Angeles Dodgers zouden in de race voor hem zijn. Eerder in het offseason had de rechtshander al tweemaal een aanbieding van The Bronx Bombers naast zich neergelegd. Als ’n duvel uit een doosje versterken de Nats zich nu met Soriano en lijken daarmee een goede closer in huis te halen.

In het afgelopen seizoen pakte de oud-speler van de Seattle Mariners, Atlanta Braves en Tampa Bay Rays 42 van zijn in totaal 132 saves. Eindelijk kon hij acteren als de man die de wedstrijden mocht uitgooien bij de ploeg van manager Joe Girardi. Dat kwam omdat Mariano Rivera, de legendarische closer uit Panama, geblesseerd raakte.

Met de terugkeer van ‘Mighty’ Mo in 2013 leek contractverlening in The Big Apple uitgesloten. Opnieuw op het tweede plan komen te staan, had hij geen zin. Zo blijkt uit het weigeren van een aanbod van 13 miljoen dollar van de Yankees.

Nationals gaan all-in

In Washington gaat hij ‘slechts’ één miljoen meer verdienen dan hij in New York had kunnen doen. General manager Mike Rizzo heeft Soriano en zijn beruchte zaakwaarnemer Scott Boras een tweejarig contract ter waarde van 28 miljoen dollar aangeboden met een optie voor nog een jaar. Naar de mening van de pitcher kloppen de financiën, zijn rol en de mogelijkheid om bij een contender te spelen.

Vorig jaar haalde de ploeg, waar ook Roger Bernardina speelt, voor het eerst de playoffs in de geschiedenis van de Nationals. Dit jaar is het doel verder te reiken dan de eerste ronde van the postseason. En geef ze eens ongelijk. Adam LaRoche tekende voor twee jaar bij, een fitte Stephen Strasburg en een sterke bullpen voor in de late innings met het trio Tyler Clippard, Drew Storen en Soriano.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen