Pujols komt de rest van het seizoen niet meer in actie

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v Oakland AthleticsAlbert Pujols zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen voor de Los Angeles Angels. De drievoudig National League MVP heeft rust nodig om te herstellen van een blessure aan de linkervoet. Pujols verbleef de afgelopen drie weken op de DL en had stiekem de hoop om in september terug te keren in de lineup van de Angels.

“Het is geen eenvoudige beslissing”, aldus Pujols. “Ik ben strijdvaardig, maar ik realiseer me ook dat ik verder moet kijken dan alleen dit seizoen.” De Halos zijn met een 55-69 record kansloos voor de postseason en daarom is er ook geen haast bij om de eerste honkman te snel te laten spelen met de kans op het verergeren van de blessure.

Aangewezen slagman

Pujols liep op 26 juli in de wedstrijd tegen de Oakland Athletics de blessure op, al speelt hij het gehele seizoen al met klachten aan zijn voet. Zo kwam hij in 65 van de 99 wedstrijden dit seizoen aan slag als de aangewezen slagman.

Het is de eerste keer in zijn dertien jaar in de Majors dat hij het seizoen eindigt met minder dan 30 home runs. Daarnaast noteert hij career lows in slaggemiddelde (.258), on-base percentage (.330) en slugging percentage (.437). Zijn Wins Above Replacement (WAR) daalde van 9.7 in 2009 naar 7.5 in 2010, 5.0 in zijn eerste seizoen voor de Angels en 1.6 in 2013.

Pujols zit momenteel in jaar twee van zijn tienjarige contract ter waarde van 240 miljoen dollar. Angels’ manager Mike Scioscia hoopt dat de rust die zijn speler nu neemt hem goed doet en dat hij volgend seizoen fit aan de start van Spring Training verschijnt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen