Pujols geeft Cardinals deadline voor nieuw contract

Door

Het contract van de beste slagman in de MLB loopt na dit seizoen af. Toch denkt Albert Pujols niet direct aan een free agent status. De Dominicaan brak in 2001 door als veredelde utility player. Hij speelde op het derde honk, in het linksveld, in het rechtsveld en op het eerste honk. Een seizoen later speelde hij zelfs een paar innings als korte stop, maar hij speelde toch vooral in het linksveld. In 2004 tekende Pujols het duurste contract uit de geschiedenis van de St. Louis Cardinals (7 jaar en 111 miljoen dollar) en sindsdien was hij de vaste eerste honkman in St. Louis.

In zijn eerste tien jaar in de MLB sloeg hij elk seizoen boven de .300 met meer dan 30 home runs en meer dan 100 RBIs, ongeëvenaard door welke speler dan ook in de geschiedenis van de Major League Baseball.

Pujols’ staat van dienst is gigantisch, zo groot zelfs dat sommigen er vanuit gaan dat als hij nu zijn carrière zou beëindigen, hij al genoeg heeft laten zien om toegelaten te worden tot de Hall of Fame. In zijn tien jaren in de MLB werd hij al Rookie of the Year (2001), drie keer MVP (2005, 2008, 2009), negen keer All-Star en won hij zes Silver Sluggers en twee Gold Gloves.

Zijn nieuwe contract zal ongeveer even groot moeten zijn als het contract van Alex Rodriguez, het grootste contract in de MLB aller tijden (10 jaar 275 miljoen dollar), maar het is de vraag of de Cardinals dit kunnen betalen. De onderhandelingen verlopen nog niet erg soepel en Pujols heeft besloten St. Louis een deadline te geven voor het tekenen van het contract. Als er voor de start van Spring Training geen nieuwe deal is, stopt hij de onderhandelingen tot na het seizoen. Hij wil zich tijdens het seizoen alleen op honkbal richten en niet op de randzaken.

Voor de Cardinals kan dit een probleem worden, want als hij niet voor het seizoen zijn contract verlengd heeft, zou zijn waarde nog wel eens kunnen groeien. Bill James, een toonaangevend journalist op het gebied van voorspellen van de statistieken voor spelers in het aankomende seizoen, voorziet namelijk opnieuw een heel erg goed seizoen voor Pujols.

Volgens James, die vaak heel erg in de buurt zit met zijn voorspellingen, zal Pujols dit jaar .327 slaan (beste van alle spelers in de National League), zal hij uitkomen op 43 home runs (gedeelde eerste plaats in de NL met Ryan Howard) en zal hij 126 RBIs pakken, waarmee hij slechts zeven binnengeslagen punten tekort zou komen voor de Triple Crown titel. Het winnen van een Triple Crown in zijn contract year zou Pujols wel eens het meest lucratieve contract ooit op kunnen leveren. Het is voor de Cardinals te hopen dat zij zijn contract snel kunnen verlengen.

Foto: fantasy411.mlblogs.com

1 Reactie

Ook leuk om te lezen