Pujols free agent na dit seizoen

Door

Zoals bekend had Albert Pujols de St. Louis Cardinals een deadline gegeven om tot een nieuwe verbintenis te komen. Die deadline liep woensdag om 12 uur plaatselijke tijd (zes uur bij ons) af.

De Cardinals lieten later op de dag tijdens een persconferentie weten dat zij niet tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen met hun superster.

Het contract van de eerste honkman loopt na dit huidige seizoen af en hij stelde deze deadline om ervoor te zorgen dat hij zich tijdens het seizoen niet hoefde te richten op randzaken, maar lekker alleen met honkbal bezig kon zijn.

Pujols is op zoek naar een contract voor op de lange termijn. Hij is inmiddels boven de dertig en wil verzekerd zijn van een langdurig verblijf in de Majors. De Cardinals zijn bereid om Pujols veel geld te bieden, maar het lijkt er tot nog toe op dat de onderhandelingen stuk lopen op de duur van het nieuwe contract.

De Cards vinden het risico te groot om een speler van boven de dertig een langdurig contract aan te bieden. Toch liet de eigenaar van de Cardinals weten na het seizoen met een positief gevoel de onderhandelingen te zullen hervatten. Hij zal het dan echter op moeten nemen tegen kapers op de kust, zoals wellicht de Cubs of de Yankees.

Foto: mlbsluggers.com

Ook leuk om te lezen